Een heerlijke soep hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daar is deze spicy linzensoep het bewijs van. Binnen een half uurtje staat deze lekkere, lichte en kruidige soep op tafel. Combineer ‘m met deze Turkse bulgur salade of een plak yoghurtbrood met avocado-limoen spread en je hebt een geweldig lekkere avondmaaltijd voor je neus staan. Een klein, Oosters feestje!

Lekkere kruiden

Ik ben gek op mijn kruidenkast! Op dit moment is het ook nog een punt van ergernis, want ik heb geen goed overzicht en er valt altijd wel een potje uit als ik iets nodig heb. Ik kijk dan ook verlangend uit naar een mooie keuken met kruidenla. Hallelujah! Haha. Ik durf te wedden dat ik er dan achterkom dat ik diverse kruiden dubbel heb. Of driedubbel.

Voor deze spicy linzensoep heb ik naast een rode peper, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en verse peterselie en koriander gebruikt. Voor deze linzensoep heb ik kant-en-klare linzen gebruikt, super easy. Ik laat de soep, ondanks dat de linzen alleen maar opgewarmd hoeven te worden, 20 minuutjes zachtjes koken. Zo trekken de kruiden goed in de linzen. Roer de soep door voordat je hem opdient en serveer hem met een squeeze vers citroensap, extra vergine olijfolie en vers gesneden peterselie en koriander.

Nog meer doen met linzen? Probeer eens deze vega linzen spaghetti. Smullen!

Spicy linzensoep

Een kruidige linzensoep die lekker snel op tafel staat
5 min
20 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie - om in te bakken
  • 400 gr linzen - uitlekgewicht
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 liter vegetarische bouillon
  • 5 gr peterselie - vers
  • 5 gr koriander - vers
  • zeezout - naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap - van verse citroen

Zo maak je het

  • snipper de rode en snijd de rode peper in ringen (zonder pitjes, of met pitjes als je van extra pittig houdt)
  • fruit de ui en peper een paar minuten in olijfolie, laat de linzen intussen uitlekken
  • voeg de linzen, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
  • snijd intussen de peterselie en koriander fijn
  • pureer de soep kort met een staafmixer, serveer de spicy linzensoep met de peterselie en koriander, een beetje zeezout, extra vergine olijfolie en verse citroensap
Print dit recept
Recept: Hoodfgerecht, lunch, Soep
Keuken: Oosters
Porties: 2 personen
Door: Jennifer