Dit is het lekkerste koekjesrecept zonder suiker dat we tot nu toe hebben gemaakt, echt verrukkelijk! Het zijn amandelkoekjes, gemaakt van amandelen ;-) dadels, sinaasappelsap en een snufje kaneel.

Het zijn weinig ingrediĆ«nten en we voegen geen suiker toe. Deze koekjes smaken zoet en dat komt natuurlijk door de dadels, sinaasapelsap en kaneel. Waarom suiker toevoegen als deze ingrediĆ«nten al zoet genoeg van zichzelf zijn? Wij snappen er echt niks van, die grote hoeveelheden suiker bij koekjesrecepten in een standaard kookboek. Als je altijd suiker toevoegt ben je gewend aan zoetigheid en is het soms even afkicken. Maar deze koekjes voelen niet als afkicken. Ze zijn verrukkelijk. En hoe fijn is het dat je een lekker koekje kan eten zonder toegevoegd suiker, zetmeel, smaakversterkers en aroma’s? Ik heb nog meer goed nieuws: deze koekjes gaan slechts 15 minuten in de oven. Je hoeft dus ook niet lang te wachten tot ze klaar zijn! :-D Wij vermalen de ingrediĆ«nten in een kleine keukenmachine, zo eentje van Tomado. Lekker klein en niet duur. Maar heb je geen keukenmachine, snij de amandelen en dadels dan heel fijn en kneed het samen met het sinaasappelsap en de kaneel tot een bal. Zo moet het ook lukken.

Dit recept is goed voor 6 koekjes. Je kan de koekjes bewaren in een afgesloten trommel, maar ze worden sneller taai dan koekjes uit de supermarkt. Vandaar een recept voor maar 6 koekjes, want het duurt niet lang voor ze op zijn …. En ook al zijn deze koekjes heerlijk en voedzaam, als je er 20 van eet krijg je toch flink wat calorieĆ«n binnen ;-)

Amandelkoekjes | recept zonder suiker

Heerlijke en verantwoord amandelkoekjes recept
10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 70 gr Amandelen - met vlies, ongezouten
  • 50 gr Dadel - zonder pit
  • 1/2 Sinaasappe - voor het sap
  • 1/4 tl Kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Stop de amandelen, dadels en kaneel in een keukenmachine
  • Knijp een halve sinaasappel erboven uit (let op dat er geen pitjes meekomen)
  • Mix tot een plakkerig beslag
  • Kneed tot een bal, verdeel in 6 kleine balletjes
  • Leg de 6 balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk er ronde koekjes van
  • Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten
  • Controleer na 10 minuten of je koekjes niet te bruin worden
  • Smullen maar!
Print dit recept
Recept: Snacks
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer