Zonder brood, je moet er even aan wennen, wij vinden het heerlijk! Jarenlang was brood de basis voor ontbijt en lunch. En heel veel mensen eten op dit moment iedere dag brood. Maar langzaam verandert die trend.

Steeds meer mensen gaan op zoek naar alternatieven voor brood tijdens de lunch. De voornaamste reden dat wij vaak lunchen zonder brood, is omdat we lekker, gezond en vooral gevarieerd willen eten. Dit betekent veel groenten en fruit, noten en eieren. De lunch is het moment bij uitstek waarop je je lichaam kan voorzien van een extra voedzame maaltijd. Elke dag weer boterhammen met een plakje beleg, dat is niet veel variatie. Je krijgt niet veel verschillende voedingsstoffen binnen en wij vinden het behoorlijk saai ook. We zijn inmiddels verwend met al die heerlijke salades en andere lunchrecepten zonder brood. We willen niet anders meer! Natuurlijk eten we nog wel eens een verse ciabatta, maar brood is al lang niet meer de basis van onze lunch.

Lunchen zonder brood

Maar er zijn meer redenen waarom mensen minder brood willen eten. Zo pleit William Davis, auteur van het populaire boek ‘Broodbuik’, voor het schrappen van tarwe uit je dieet. Ook mensen met een gluten allergie zijn steeds op zoek naar alternatieven voor brood. Of je nu een allergie hebt, tarwe wilt schrappen uit je dieet, meer groente en fruit wilt eten of meer variatie zoekt in je eetpatroon, je wilt gewoon iets anders dan het standaard plakje brood. Lees mee en ontdek dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om minder brood te eten.

Ik wil geen brood eten, maar wat kan ik dan wel eten?

Wij krijgen vaak de vraag: ‘als ik geen brood wil eten tijdens de lunch, wat kan ik dan eten?’ Wij willen je inspireren met 5 heerlijke lunch recepten zonder brood. Gezonde lunch recepten met veel verschillende voedingsstoffen. Lunch recepten die je ook op je werk kunt eten. In het begin kijken collega’s je misschien nieuwsgierig aan als je iets anders dan een boterham uit je lunchtrommel tevoorschijn tovert. Maar grote kans dat een van je collega’s het ook eens wil proberen.

5 x gezonde recepten zonder brood

Hieronder vind je onze top 5 gezonde lunch recepten zonder brood. Het zijn basisrecepten waar je zelf veel mee kan variëren. Een leuke verrassing: alle recepten op Voedzaam & Snel bevatten geen brood. Heb je na deze top 5 zin in nog meer recepten zonder brood, snuffel dan gewoon even rond op onze site!

Omelet met spinazie

Omelet met spinazieWie zegt dat een gebakken ei op een boterham moet liggen? Deze omelet is gevuld met spinazie, prei en tomaten. Een plukje alfalfa maakt het helemaal af. Bedenk je eens hoeveel voedingsstoffen je nu binnenkrijgt tijdens de lunch! Je bent daardoor langere tijd verzadigd. Ga naar recept omelet met spinazie

 

Makreelsalade met sinaasappel

makreelsalade-sinaasappel

Een salade is een goed voorbeeld van een alternatief voor brood en je kan er eindeloos mee variëren. Dit is een salade met makreel, een gezonde en vette vis, gecombineerd met frisse sinaasappel en ijsbergsla. De sinaasappel kan je op je werk snijden, de dressing neem je in een apart bakje mee. Smullen maar!

Ga naar recept makreelsalade met sinaasappel

 

Cracker van pitten en zaden

cracker van zaden en pitten

Heb je zin in iets knapperigs voor de lunch? Deze crackers van pitten en zaden maak je eenvoudig zelf met een plakje kaas en een handje pitten en zaden. Beleg ze met beleg naar keuze, een gekookt eitje of een zelf gemaakt salade. Of tomaat, mozzarella en verse basilicum. Heerlijk!

Ga naar recept cracker van pitten en zaden

 

Salade van avocado en bieten

salade-avocado-bieten-geitenkaas

Het is inmiddels een klassieker, deze salade van avocado, bieten en geitenkaas. Wij eten hem bijna iedere week wel een keer. De gebakken spek kan je makkelijk weglaten als je deze salade meeneemt naar je werk. Zorg voor een lekker rijpe avocado en zachte geitenkaas en je voedzame lunch is perfect.

Ga naar recept salade van avocado en bieten

 

Pompoensoep

pittige pompoensoep

Een goed vullende soep kan je prima als lunch eten. Maak een flinke pan in het weekend en vries 1-persoons bakjes in. Zo heb je op een drukke ochtend altijd snel een voedzame lunch bij de hand om mee te nemen naar je werk. Na zo’n flinke bak soep heb je een heerlijk gevuld buikje en kan je weer goed aan de slag. Misschien dat je vanavond maar licht eet met een salade ;-)

Ga naar recept pompoensoep

 

Dit waren ons 5 favoriete lunch recepten zonder brood. Wil je meer ideetjes opdoen? Neem dan een kijkje bij onze lunch recepten!