Maak met dit recept helemaal zelf je eigen baby koekjes. We maken de koekjes met slechts drie ingrediƫnten en zonder het toevoegen van extra suiker en zout. Puur natuur en alleen het allerbeste voor je kleintje. Deze zachte makkelijk weg te sabbelen koekjes zijn geschikt voor je kindje van 6 maanden en ouder.

Onze zoon Otis is alweer een half jaar oud! Wat gaat het snel en wat doet hij het goed. Na de eerste 6 maanden met alleen maar melk van Mama is hij toe aan wat meer actie. Tijdens het avondeten zit hij er graag bij aan tafel en al weken lang zit hij gefascineerd te kijken naar alles wat vooral zijn grote zus in haar mond stopt. Langzaam aan en spelenderwijs hebben we hem allerlei groenten laten ontdekken en sinds een paar dagen krijg hij ’s ochtend een fruithapje en ’s avonds wat groente.

Als extra tussendoortje lijkt het ons leuk om hem ook een verantwoord koekje aan te kunnen bieden. Een koekje gemaakt van pure ingrediĆ«nten zodat zijn maag en darmen er rustig aan kunnen wennen. We maken de baby koekjes van havermout, banaan en pindakaas. De koekjes blijven mooi zacht en een beetje smeuĆÆg van binnen. Perfect voor het oefenen met vaste en stukjes voeding.

Baby koekjes recept

Voor kindjes van 6 maanden en ouder
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: porties

Dit heb je nodig

  • 200 gram banaan vruchtvlees - 100 gram per banaan
  • 30 gram pindakaas - 100%, zonder stukjes
  • 100 gram havermout

Zo maak je het

  • Pel de banaan en doe het vruchtvlees in brokken in een ruime kom
  • Voeg de pindakaas en de havermout toe en pureer met een staafmixer
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Pak een hoeveelheid beslag ter grootte van een kleine eetlepel en vorm hier een balletje van. Bevochtig de bolle kant van een eetlepel en druk hiermee het pulletje plat en vorm er een koekje van.
  • Plaats de koekjes in de oven voor 25 minuten
Print dit recept
Door: Sven