Baby koekjes recept 6+ maanden
Maak met dit recept helemaal zelf je eigen baby koekjes. We maken de koekjes met slechts drie ingrediënten en zonder het toevoegen van extra suiker en zout. Puur natuur en alleen het allerbeste voor je kleintje. Deze zachte makkelijk weg te sabbelen koekjes zijn geschikt voor je kindje van 6 maanden en ouder.
Onze zoon Otis is alweer een half jaar oud! Wat gaat het snel en wat doet hij het goed. Na de eerste 6 maanden met alleen maar melk van Mama is hij toe aan wat meer actie. Tijdens het avondeten zit hij er graag bij aan tafel en al weken lang zit hij gefascineerd te kijken naar alles wat vooral zijn grote zus in haar mond stopt. Langzaam aan en spelenderwijs hebben we hem allerlei groenten laten ontdekken en sinds een paar dagen krijg hij ’s ochtend een fruithapje en ’s avonds wat groente.
Als extra tussendoortje lijkt het ons leuk om hem ook een verantwoord koekje aan te kunnen bieden. Een koekje gemaakt van pure ingrediënten zodat zijn maag en darmen er rustig aan kunnen wennen. We maken de baby koekjes van havermout, banaan en pindakaas. De koekjes blijven mooi zacht en een beetje smeuïg van binnen. Perfect voor het oefenen met vaste en stukjes voeding.
Baby koekjes recept
Dit heb je nodig
- 200 gram banaan vruchtvlees - 100 gram per banaan
- 30 gram pindakaas - 100%, zonder stukjes
- 100 gram havermout
Zo maak je het
- Pel de banaan en doe het vruchtvlees in brokken in een ruime kom
- Voeg de pindakaas en de havermout toe en pureer met een staafmixer
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Pak een hoeveelheid beslag ter grootte van een kleine eetlepel en vorm hier een balletje van. Bevochtig de bolle kant van een eetlepel en druk hiermee het pulletje plat en vorm er een koekje van.
- Plaats de koekjes in de oven voor 25 minuten
hoi, ik wil dit recept maken voor mijn kleintje van 10 maanden, maar eet er natuurlijk niet zo veel van. kan ik de rest invriezen?
Hoi Rianne,
ja, dat kan. Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze invriest. Laat ze voor gebruik ontdooien en bak ze nog een paar minuten af in de oven op 150 graden.
Groetjes, Jennifer
Super leuk!
Kan je er meerdere maken en dan deels invriezen?
hoi, deze lijken mij zelfs heerlijk! is dit deeg geschikt voor uitsteekvormpjes? ik ben al een tijdje op zoek naar een fijn maar verantwoord deeg waarmee ik vormen koekjes kan maken. tot op heden heb ik steeds deeg dat te plakkerig of te ‘loperig’ voor voor het uitsteken.
of hebben jullie andere suggesties? liefst suikervrij en zonder gember en cacao (kan ik beide niet tegen).
bedankt alvast.
groetjes Lotte (ook namens zoontjes Luuk en Pim)
Hoi Lotte,
Dit recept is niet geschikt voor uitsteekvormpjes, het deeg is plakkerig, dus je kunt er alleen hoopjes van maken en die platdrukken. Dit recept: https://www.voedzaamensnel.nl/tussendoortje/gemberkoekjes-met-chocolade/ is wel geschikt voor uitsteekvormpjes. Je kunt de chocolade achterwege laten (of niet :)) en de verse gember laat je natuurlijk ook achterwege. De gembersiroop kun je vervangen door honing. Honing is natuurlijk wel een vorm van suiker … maar als je dit weglaat, zullen ze niet zo lekker zijn. Ik zet een uitsteekvormpjes recept zonder suiker, honing en cacao op mijn to-do-list! :-)
Groetjes, Jennifer
Leuk recept, vandaag gemaakt en zijn heerlijk!
Wel heb ik een vraag, hoelang kan je koekjes bewaren? En hoe kan je ze het beste bewaren? In de koelkast of gewoon in een bakje?
Hoi Niloufar en Denise,
Je kunt de koekjes een paar dagen bewaren, in een afgelosten bakje.
hoelang kan je deze koekjes bewaren?