Voor de lekkere trek of instant behoefte aan een energy boost, maak je deze chocolate energy bars. Je hebt het allemaal wel eens: gewoon zin in zoetigheid. Deze energybars maak je van dadels, cashewnoten, kokosflakes, havermout, cacaopoeder en een beetje zeezout. Alleen maar goodness dus, in een reep. Lang te bewaren en ideaal om mee te nemen. Altijd instant energie in je tas, met deze homemade chocolade energybars. 

Ik zag laatst een reclame op Pinterest voorbijkomen. ‘Neem elke dag een lepel van dit en je verliest al je buikvet!’ schreeuwde de tekst me tegemoet, vergezeld van een plaatje van een flubberbuik VS een platte bluik. Aan de moedervlekken te zien moest het dezelfde buik lijken. Natuurlijk weet iedereen dat het niet kan, afvallen door iets te eten. Maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen die daar langs scrollen denken: werkte dat maar. Ja, er zijn veel vrouwen die willen afvallen en strakker willen worden. Inclusief ikzelf!

Maar wist je dat er ook vrouwen zijn die strugglen met te weinig gewicht, die juist heel veel moeite hebben om aan te komen? Ik zou eigenlijk willen zeggen: voor beide zijn deze chocolate energy bars een aanrader. Of nee, ik doe het gewoon: ze zijn een aanrader! Als je af wilt vallen, zonder te crashen, zijn deze repen een voedzaam tussendoortje. Maar neem dan bijvoorbeeld 1/3 reep mee. En wil je aankomen, dan zijn deze repen ook super want ze bevatten veel goede vetten en flink wat energie. Neem dan gewoon een hele reep.

Chocolover

Wie is er nog meer een chocolover? Ik vind pure chocolade superlekker. Zo lekker, dat ik het elke dag wel zou kunnen eten. Ehm pardon, dat ik het bijna iedere dag eet. Choconibs over mijn ontbijt of door mijn breakfast smoothie, ’s middags een paar blokjes pure choco bij de thee of ’s Avonds op de bank … In deze chocolate energy bars zit alleen cacaopoeder, maar ik kon het natuurlijk niet laten om er een swirl gesmolten pure chocolade overheen te gieten. En dat is helemaal optioneel hoor. Tenzij je net zo’n chocoholic bent als ik.

no bake chocolate energy bars homemade

Homemade no bake energie repen

Een bijkomend voordeel van deze homemade energie repen is dat ze niet in de oven hoeven. Je mengt alle ingrediënten in een keukenmachine, kneed er een stevige bal van en drukt die uit in een bak- of cakevorm. Vervolgens laat je deze megareep even uitharden in de koelkast, waarna je hem in grote of kleine repen snijdt. Wij hebben er 7 repen uitgehaald, maar maak je kleine stukjes, dan is dit recept goed voor zo’n 25 chocolate energy blokjes. 25 blokjes pure goodness. Geniet ervan!

Tip: heb je een grote zak ongebrande ongezouten cashewnoten gekocht voor dit recept en weet je niet wat je met de rest van die cashewnoten moet doen? Wij wel! Je hoeft alleen nog maar te kiezen, of je maakt het allemaal deze maand. Begin met de broccolisalade met cashewnoten en spek, superlekker als lunch maar ook prima als avondmaal. Maak voor in het weekend deze geroosterde cashewnoten met rozemarijn, en voor het weekend erna deze megalekkere spread van pompoen en cashewnoten. En sluit af met een kip mango curry met broccoli en cashewnoten, daarvoor is het niet erg als de cashewnoten een beetje taai zijn geworden.

No bake chocolate energy bars | homemade
Door: 
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 7-8
 
Homemade no bake chocolate energy bars | alleen maar goodness in een reep
Dit heb je nodig
  • dadels - 250 gr, zonder pit
  • kokosvlokken - 50 gr
  • cashewnoten - 70 gr
  • cacaopoeder - 1 el
  • havermout - 30 gr
  • zeezout - snufje
  • optioneel: 4 blokjes pure chocolade
Zo maak je het
  1. Hak de dadel en cashewnoten apart van elkaar grof in een keukenmachine
  2. Doe nu alle ingredienten in een keukenmachine en vermaal tot kleine stukjes
  3. Kneed tot een bal
  4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en leg daar de bal in, druk het deeg uit met nog een vel bakpapier tot een platte koek
  5. Laat de koek stevig worden in de koelkast voor minimaal een uur
  6. Haal de koek uit het blik en snijd er repen of blokjes van
  7. Optioneel: smelt de pure chocoladeblokjes au bain marie en giet de gesmolten chocolade in een sliert over de chocolate energy bars heen
  8. Bewaar je no bake chocolate energy bars in een afgesloten bakje op een droge plek, liefst in de koelkast, maar het kan ook in de voorraadkast

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen