SAAAAAAAAI! Ik hoor het je haast denken. Aardappelen met broccoli. Hollandser gaat het niet worden. Buiten een stamppot om dan. Maar ik maak het op een heel andere manier en uit de oven. Met pesto, verse kruiden en trostomaatjes. Lekker!

De aardappelen bereiden we op de hasselback manier. Een van oorspring Zweedse manier om aardappel te bereiden. We snijden de aardappel in heel dunne plakjes maar laten hem wel aan elkaar zitten. De aardappel gaart op deze manier een stuk sneller en de smaak van de verse rozemarijn die ik er aan toevoeg, trekt goed in de aardappel.

Aardappelen kom je niet zo vaak tegen op Voedzaam & Snel. We hebben er niets op tegen, maar hij staat over het algemeen in Nederland heel erg vaak op tafel. Daardoor staat hij variatie in de weg en gebruiken we hem niet zo vaak. Wij willen juist graag laten zien dat variëren niet moeilijk is en willen daarbij de nadruk leggen op het gebruiken van extra veel groente.

Maar aardappelen zijn toch ook groente? Aardappelen hangen qua voedingsstoffen eigenlijk een beetje tussen groenten en granen in. Ze bevatten een mooie hoeveelheid vitaminen en mineralen en leveren daarbij ook veel energie uit het zetmeel van de aardappel.

Dit recept voor aardappelen met broccoli kost je weinig tijd. De bereiding vind voor het grootste deel plaats in de oven waar je het gerecht rustig zijn gang laat gaan. Ondertussen heb je de handen vrij (om andere leuke recepten van onze site te bekijken bijvoorbeeld. Heb je onze handige recepten index bijvoorbeeld al eens bekeken?).

Halverwege voeg je de broccoli en de tomaatjes toe en na 40 minuten schuif je een kant en klare maaltijd uit de oven. Super simpel, lekker en erg gezond.

Aardappelen met broccoli uit de oven
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Gezonde makkelijke maaltijd met broccoli en aardappel
Dit heb je nodig
  • Aardappelen - 500 gram
  • Broccoli - 500 gram
  • Kerstomaatjes - 150 gram
  • Rozemarijn - 2 takjes
  • Olijfolie - 4 eetlepels
  • Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Boen de aardappels schoon
  3. Snijd ze met en keukenmes in tot ongeveer ⅔ van de aardappel (je kunt de aardappel in een opscheplepel leggen als je hem snijdt, dan kan je er niet helemaal doorheen snijden door de opstaande randen van de lepel)
  4. Strip de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn
  5. Meng in een schaaltje met twee eetlepels olijfolie
  6. Smeer de aardappels in met het mengsel en bestrooi met peper en zout
  7. Plaatst in de oven voor 20 minuten
  8. Snijd of breek de broccoli in roosjes en doe in een kom, voeg twee eetlepels olijfolie en peper en zout toe. Meng door elkaar
  9. Voeg de broccoli en de tomaatjes na 20 minuten toe en plaats terug in de oven voor nog eens 20 minuten.

 

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen