Trek in soep? Dit gaat hem worden! Bomvol groente, makkelijk om te maken en snel op tafel. Wat mij betreft het ideale soeprecept voor doordeweeks. Of voor in het weekend :-) De soep maken we af met pittige zure room. Klinkt een beetje vreemd, maar het is heerlijk in de soep. Geniet ervan!

Ik had al een tijdje in mijn hoofd om zoete aardappel in een soep te gebruiken. Ik wist alleen nog niet met welke groente ik het ging combineren. Totdat ik vanmiddag een grote stapel broccoli in de aanbieding zag liggen in de supermarkt. De zoete aardappel is in tegenstelling tot gewone aardappels veel sneller gaar waardoor dit recept lekker snel op tafel staat. De broccoli stomen we gaar in de bouillon met het deksel op de pan (omdat het niet allemaal onderwater kan staan). En dat blijkt erg goed te werken. Tot slot nog even pureren of blenden en je hebt een zeer smakelijke soep op tafel staan. Serveer hem met de pittige zure room en wat verse peterselie.

In tegenstelling tot veel van onze recepten is dit gerecht goed voor 4 personen.

Broccolisoep met zoete aardappel en pittige zure room

Lekkere soep van zoete aardappel en broccoli
10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Ui
  • 2 el Olie
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 l Groentebouillon
  • 600 gr Zoete aardappel
  • 800 gr Broccoli
  • 125 gr Zure room
  • 10 gr Peterselie - vers
  • 2 tl Sambal - bepaal zelf de pittigheid

Zo maak je het

  • Snipper de ui en fruit aan in een scheutje olie in een ruime pan
  • Pers na 5 minuten de knoflook uit boven de pan en bak 2 minuten mee
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes
  • Voeg zodra het water kookt de zoete aardappel toe en laat 5 minuten zachtjes koken
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg toe (staat niet allemaal onder water)
  • Plaatst het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken/stomen
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep
  • Meng in een kom de zure room met de sambal en hak de peterselie grof
  • Serveer met de pittige zure room en de peterselie
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven

 

test