Ik heb ervan geproefd: lente! Jij ook? Ineens was daar dan eindelijk die langverwachte zon. Ik kreeg gelijk zin in een gezellig zondags ontbijtje. En daar zijn deze kwarkbolletjes perfect voor. Kwarkbolletjes zijn lichtzoete broodjes die je in een muffinvorm kunt maken. Ze zijn snel klaar: 20 minuutjes in de oven, lekker en heel veel gezonder dan zoete witte broodjes. Deze kwarkbolletjes of kwarkbroodjes zijn ook heel geschikt voor Pasen. :-)

Kwarkbolletjes maken

Wat gaat er in deze kwarkbolletjes? Kwark, uiteraard. Ik gebruik volle biologische kwark: 250 gram voor 6 lieve broodjes. Verder gaan er 200 gram volkorenmeel, 2 eieren, een banaan, rozijnen en een klein beetje bakpoeder in. Helemaal niet verkeerd! Ik vind het altijd fijn als je het beslag snel gemaakt hebt: je hoeft bij deze kwarkbolletjes alleen de rozijnen 10 minuutjes te laten wellen in lauwwarm water en de banaan even te prakken. Kluts de geprakte banaan, kwark en eieren door elkaar en voeg het volkorenmeel, bakpoeder en de gewelde rozijnen toe. Supersimpel!

Snijd de kwarkbolletjes open en beleg ze met zachte kaas, zoals brie. Ook lekker met een walnootje erbij. Een plakje kaas en avocado, doen het ook goed. Of wat dacht je van een plakje jonge kaas en een gekookt eitje? Of … verse aardbeien met een klein beetje pure hagelslag … XD

Kwarkbolletjes als gezond tussendoortje

Je kunt deze kwarkbolletjes ook als gezond tussendoortje maken. Met dit recept kun je er dan wel 15 maken. Schep met twee eetlepels steeds een bergje beslag op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Geef de kwarkbolletjes nog meer smaak door kruiden en/of fruit toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld koekkruiden of kaneel aan je beslag toe, of stukjes gedroogde perzik, of stukjes verse aardbei. Oeeeeh wat dacht je van wat chunks pure chocolade? Ha, hier ontstaat alweer een nieuw recept! Kwarkkoekjes kan ik ze wel noemen denk ik. Wordt vervolgd …

Kwarkbolletjes
Door: 
Recept: Broodjes
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 6
 
Zelf kwarkbolletjes maken voor een zondags ontbijt!
Dit heb je nodig
  • 60 gram rozijnen
  • 1 rijpe banaan
  • 250 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 200 gram volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water
  3. Pel de banaan en prak het vruchtvlees tot moes
  4. Voeg de kwark en de eieren toe en kluts door elkaar
  5. Voeg het meel en de bakpoeder toe en meng tot een beslag
  6. Giet de rozijnen af en schep ze door het beslag
  7. Schep het beslag met twee eetlepels in een flexibele muffinvorm
  8. Bak de kwarkbolletjes in 20 minuten gaar in de oven
  9. Laat ze kort afkoelen op een rooster: nog een beetje warm zijn ze het lekkerst!

 

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.