Dit heerlijke quinoa ontbijt valt niet in de categorie ‘super snel’, maar mocht je ’s ochtends iets meer tijd hebben dan is dit heerlijke en gezonde ontbijt van quinoa met vers fruit en noten echt de moeite waard.

Naast het fruit en de noten voegen we ook nog twee flinke eetlepels Griekse yoghurt toe, dit maakt het eigenlijk tot een soort van quinoa pap. Het frisse fruit en de knapperige noten maken het helemaal af.

Quinoa ontbijt

Gewoon weer eens wat anders, quinoa kun je tegenwoordig overal kopen, toch zouden we willen vragen om het niet te vaak te eten. Quinoa is voor Zuid-Amerika wat tarwe is voor Nederland. Omdat we hier quinoa ontdekt hebben zijn de prijzen ervan flink gestegen waardoor een belangrijke voedselbron voor een groot deel van de bewoners onbetaalbaar is geworden. Af en toe quinoa voor de afwisseling dus. Afwisselen met voedingsmiddelen vinden we sowieso erg belangrijk. Als je afwisselt met gezonde en pure producten krijg je een zo groot mogelijke variatie aan verschillende vitamines, mineralen, vetten en bouwstoffen binnen. Zo zorg je het beste voor je lichaam waardoor het optimaal kan functioneren. En een goed functionerend lichaam zorgt voor een fit gevoel. Lichamelijk maar ook geestelijk. Ontbijt daarom voor de afwisseling eens met een van onze heerlijke en voedzame havermoutpappen of met een super snelle groene smoothie of met een zelf gemaakt drinkontbijt. Mogelijkheden genoeg om gevarieerd te ontbijten.

Dit quinoa ontbijt is goed voor twee personen, je bent er ongeveer 20 minuutjes mee bezig, maar als de quinoa gaar staat te pruttelen heb je alle tijd om bijvoorbeeld een gezonde lunch voor op het werk te bereiden. Lunch inspiratie nodig? Check hier onze gezonde lunchrecepten.

Wil je meer lezen en weten over quinoa? Neem dan eens een kijkje op de wikipedia pagina van quinoa. Je vindt er informatie over de herkomst, de teelt, voedingswaarde, bereiding en gebruik.

Quinoa ontbijt met vers fruit en knapperige noten

Weer eens wat anders: een ontbijt van quinoa, heerlijk met vers fruit en knapperige noten
5 min
15 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gram Quinoa
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 50 gram Rozijnen
  • 100 gram Blauwe bessen
  • 20 gram Walnoten
  • 20 gram Amandelen

Zo maak je het

  • Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
  • Doe de rest van de ingrediënten bij de quinoa en schep door elkaar
  • Verdeel over twee schaaltjes
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven