Chocolate chip havermout koekjes: super snel gemaakt, mega lekker, voedzaam, zonder suiker, zout of andere toevoegingen en … dezelfde dag opeten. Dat lijkt me geen probleem ;-)

Het heeft best lang geduurd: ons eerste recept voor chocolate chip koekjes. Vroeger een favoriet, maar al snel in de ban gedaan, die kant-en-klare chocolate chip koekjes. Eigenlijk was het me vooral te doen om de chocolate chunks, ineens een hap met veeeeel chocola. Oef we hebben veel van die ‘Anzac koekjes’ op zoals ze ze in Australië noemden toen we daar in ons campertje reden tijdens Anzac-day …  Maar altijd gevolgd door een opgeblazen gevoel. Zoveel suiker, zout, simpel meel en andere dingen met een codenaam …  En als je er dan achterkomt dat chocolate chip kookies zelf maken een fluitje van een cent is, hartstikke lekker kan zijn én voedzaam. Dan wil je niet anders meer!

Wat gaat er in onze chocolate chip havermout koekjes: havermout, banaan, pure chocola van 85% en een theelepel kaneel. Dat is het! Het beslag is zo gemaakt, daarna gaan de chocolate chip koekjes 25 – 30 minuten de oven in. Je huis gaat er heerlijk van ruiken. Er is één nadeel, je kan de koekjes niet lang bewaren, de volgende dag zijn ze een beetje taai. Maar de vraag is of er wel een koekje overblijft om te bewaren …

Chocolate chip havermout koekjes
Door: 
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 8
 
Dit heb je nodig
  • Banaan - 2
  • Havermout - 80 gram
  • Pure chocolade 85% - 40 gram
  • Kaneelpoeder - 1 theelepel
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pel de bananen en prak het vruchtvlees met een vork in een kom tot moes
  3. Voeg de havermout en de kaneel eraan toe en meng goed
  4. Hak de chocolade in brokjes en verdeel deze door het beslag
  5. Schep met een een lepel een portie van het beslag en leg dit op een bakplaat met bakpapier met behulp van een tweede lepel
  6. Verdeel zo heel het beslag over de bakplaat, met ongeveer 6-8 hoopjes als resultaat
  7. Plet de hoopjes nu en maak ze een beetje rond met de achterkant van de lepel
  8. Plaats de chocolate chip koekjes nu 25 tot 30 minuten in de oven
  9. Een beetje af laten koelen en dan uitdelen!

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen