Gevulde eieren, ze hebben het imago van een ouderwetse verjaardag snack die op verjaardagen van oma’s altijd voorbijkomen, naast de augurk gerold in salami en de blokjes kaas. Maar deze good old snack is super voedzaam! Tijd om het gevulde eitje nieuw leven in te blazen. We gaan ze maken, met tonijn!

Eieren vullen

Het klassieke recept, zoals ik dat vroeger wel eens met mijn moeder maakte, bestond uit eigeel gemengd met mayonaise, curry of ketchup, eventueel mosterd en peper en zout. Soms ook nog een beetje kerriepoeder. Een ei is op zich al een erg voedzaam product maar het kan nóg voedzamer. De basis van de vulling voor gevulde eieren zijn de eigelen zelf. Daar zitten ook de meeste voedingsstoffen van het ei in. Vervolgens kun je een ingrediënt toevoegen zoals gerookte zalm, ham, augurk of zoals in dit gevulde eieren recept: tonijn. Vervolgens voeg je verse kruiden toe zoals bieslook, dille of peterselie, en peper en zout. Je maakt de vulling smeerbaar en lekker smeuïg met natte ingrediënten zoals yoghurt, kwark, misschien een beetje mayonaise en/of mosterd. Mogelijkheden genoeg!

Zelf een spuitzak maken voor gevulde eieren

Je kunt de vulling met twee lepels in de eihelften doen, maar dit heeft niet altijd een mooi resultaat. Liever gebruik je een spuitzak. Omdat we niet allemaal een spuitzak hebben (wij ook niet), kun je die makkelijk zelf maken. Dat doe je als volgt:

  1. Schep de vulling in een plastic zakje
  2. Druk de inhoud onderin het zakje en knoop hem dicht
  3. Knip een puntje van een hoek aan de onderkant van het zakje
  4. Knijp de vulling door het gaatje naar buiten met een draaiende beweging

Doordat je van alles toevoegt aan het eigeel, heb je meer vulling dan ruimte in de halve eitjes. Vul de eitjes daarom meer dan alleen het ronde gaatje. Dat ziet er ook nog lekkerder uit! Je maakt je eitjes nog aantrekkelijker als je er een ingrediënt die in de vulling gaat, los overheen strooit. Denk aan fijn gesneden kruiden of zoals in dit gevulde ei recept kleine stukjes rode ui.

Dit recept is goed voor 12 (halve) gevulde eitjes.

Gevulde eieren met tonijn

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 12 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Eieren
  • 160 gr Tonijn in blik
  • 1/2 Rode ui
  • 3 takjes peterselie - vers
  • 2 el Kwark
  • 1 el Mayonaise
  • 1/2 el Mosterd
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard en laat ze goed schrikken met koud water
  • Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een vergiet en snijd de halve ui en de peterselie fijn
  • Pel de eieren, snijd ze doormidden en haal de eigelen er voorzichtig uit
  • Prak de eigelen in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed, voeg naar smaak peper en zout toe
  • Verdeel het mengsel over de eihelften, met een spuitzak of met twee lepels
Print dit recept
Recept: gezonde snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 12
Door: Sven