Gezonde koekjes, wat wil je nog meer! Dit heerlijke recept voor koeken van havermout en banaan bevat geen toegevoegd suiker. Deze koeken bevatten wel veel vitamines en mineralen door de havermout, banaan en lijnzaad én ze zijn super makkelijk te bereiden. Havermout bevat koolhydraten met een zeer lage glycemische index. Dat betekent dat de suikers uit dit koekje de bloedsuikerspiegel minimaal doen stijgen. En dat is goed. Daarnaast zijn havermout, banaan en lijnzaad een goede bron van vezels die nodig zijn voor een goede stoelgang. Mocht je veel koeken eten uit de supermarkt, stel je verwachting dan wel een beetje bij. Omdat er geen suiker wordt toegevoegd smaken ze minder zoet. Wij houden hier juist van, maar het is een kwestie van wennen. Probeer het eens uit en laat weten wat jij er van vindt. Wij vinden ze heerlijk!

Havermoutkoekjes met banaan - gezonde snack
Door: 
Recept: Snack
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • Banaan - 1
  • Havermout - 50 gram
  • Gebroken lijnzaad - 1 eetlepel
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pureer de banaan met een staafmixer of in de blender
  3. Doe de gepureerde banaan, havermout en gebroken lijnzaad in een kom en roer door elkaar
  4. Schep een eetlepel op de bakplaat en vorm er een platte koek van
  5. Herhaal dit totdat het schaaltje leeg is (Je kan de koeken zo groot of zo klein maken als je zelf wil)
  6. Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten en laat ze even afkoelen

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen