Dit wokgerecht met kip heeft een Oosters tintje: we voegen gember en geraspte kokos toe, heerlijk! Het is een voedzaam wok recept met gezonde ingrediënten zoals paprika, champignons, taugé, cashewnoten en verse gember. Je hebt helemaal geen rijst, aardappelen of pasta nodig om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten, gewoon meer groenten toevoegen! Wokken betekent groenten kort verwarmen op hoog vuur. Het voordeel hiervan is dat de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. En dat is natuurlijk precies wat we willen. Daarnaast blijven de groenten lekker knapperig en sappig. Wij zijn dol op wokken :-).

Wokken met kip, gember en kokos

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 100 gr Champignons
  • 100 gr Taugé
  • 100 gr Cashewnoten - ongezouten
  • 15 gr gember - vers
  • 1 Spaanse peper
  • 1 Ui
  • 2 el Geraspte kokos

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes, de champignons in schijfjes, de paprika in reepjes en de ui in grove halve ringen
  • Schil de gember en snij klein
  • Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en verwijder de pitjes
  • Vermaal de gember en peper in een vijzel (of snij heel fijn als je die niet hebt)
  • Wok de kipfilet samen met de uienringen totdat de kipfilet lichtbruin is
  • Voeg de paprika, champingnons, cashewnoten en het gember-pepermengsel toe en wok even mee
  • Voeg de taugé toe en schep nog even om
  • Zet het vuur uit en roer de kokos er doorheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Porties: 2
Door: Jennifer