Super simpele koekjes van lijnzaad en noten. Notenkoekjes zijn gezond, het is een echte gezonde snack. Dit recept voor notenkoekjes is binnen een handomdraai klaar, je hebt alleen een oven nodig.

Gebroken lijnzaad heeft de eigenschap om goed te binden. Hier wordt in dit gezonde recept goed gebruik van gemaakt. Lijnzaad bevat erg veel vezels en een grote hoeveelheid gezonde vetten. Deze vetten, meervoudig onverzadigd, helpen het slechte cholesterol (LDL) in je bloed te verlagen.

Daarnaast is lijnzaad een goede bron van kalium. Ongeveer 700 mg kalium per 100 gram lijnzaad. Kalium speelt een belangrijke rol bij de vochthuishouding in ons lichaam. Kalium kan gezien worden als de tegenhanger van natrium. Waar natrium zorgt voor het verhogen van het vochtgehalte en het laten toenemen van de bloeddruk, zorgt kalium voor het verlagen van het vochtgehalte en het laten dalen van de bloeddruk.

Deze heerlijke notenkoekjes zijn zeer verantwoord en wij vinden ze heerlijk! Een echte gezonde snack dus, daar houden wij van! Dit recept is goed voor ongeveer 12 koekjes.

Notenkoekjes van lijnzaad - gezonde snack

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 12 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Gebroken lijnzaad
  • 100 gr Gemengde noten
  • 75 gr Rozijnen
  • 20 gr Geraspte kokos
  • 200 ml Water

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schenk in de waterkoker 200 ml water en zet hem aan
  • Leg de rozijnen in een bakje en en vul het met warm water uit de kraan om ze te laten wellen
  • Doe de lijnzaad in een kom en voeg het gekookte water toe
  • Schep door elkaar en laat het even staan
  • Hak de gemengde noten in grove stukken en voeg toe aan de lijnzaad
  • Haal de rozijnen uit het water en laat goed uitlekken
  • Voeg de rozijnen en de kokos toe aan de lijnzaad
  • Schep het goed door elkaar
  • Plaats een vel bakpapier op het bakblik en schep er bolletjes van het notenmengsel op
  • Druk het met de bolle kant van een lepel plat zodat je ronde koekjes krijgt
  • Plaats in het midden van de oven voor 25 minuten
  • Keer de koekjes na 13 minuten om
Print dit recept
Recept: Koekjes
Keuken: Hollands
Porties: 12
Door: Sven