Tzatziki recepten kosten vaak veel tijd, maar deze snelle tzatziki maak je in een klein kwartiertje! Griekse tzatziki saus is heerlijk fris en in tegenstelling tot veel andere sausen super voedzaam. Komkommer bevat eiwit, vitamine B1, B2, C, kalium, calcium, fosfor, ijzer, vezels, water en slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram! Dille werkt tegen winderigheid. Dat is wel een goede combinatie met de verse knoflook die je ook nodig hebt voor dit tzatziki recept. ;-)
Tzatziki is lekker als voorgerecht met groene pepertjes of met een stukje brood, maar het is ook erg lekker bij een vlees gerecht.

Snelle tzatziki

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 Komkommer
  • 1 el Dille - gedroogd
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel
  • Dep de komkommer af met een keukenpapiertje en rasp grof boven een vergiet
  • Doe de yoghurt in een schaaltje
  • Verwijder de schil van de knoflook en pers uit boven het schaaltje
  • Voeg de dille toe en meng goed
  • Pak steeds een handje geraspte komkommer en knijp het vocht eruit
  • Voeg de uitgeknepen komkommer bij de yoghurt en roer er doorheen
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 2
Door: Jennifer