Dit zalm recept uit de oven met veel verse groenten is heel erg voedzaam en super gezond. De leuke manier van bereiden zorgt ervoor dat het er ook nog eens spectaculair uit ziet, het oog wil natuurlijk ook wat ;-). Door de groente in een afgesloten pakketje te stomen, blijven de voedingsstoffen optimaal behouden. Het gerecht bevat ongeveer 300 gram groenten per persoon. Met een lekkere moot zalm erbij heb je hier een stevige maaltijd aan. Door de variatie aan groenten bevat dit recept veel vitamines en dat is erg belangrijk voor een gezond functionerend lichaam. Zalm is een rijke bron aan onverzadigde vetzuren en bevat een redelijke hoeveelheid eiwitten. Eiwitten en vetten geven je een verzadigd gevoel.

VIDEO: 3x koken met Scandinavische zalmkruiden

Zalm pakketjes uit de oven met verse groenten

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Zalmmoot - ongeveer 125 gram per moot
  • 1 Courgette
  • 3 Wortels
  • 200 gr Peultjes
  • 7 Zongedroogde tomaten
  • 1/2 Citroen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor 180 graden
  • Snijd alle groenten behalve de citroen in grove stukken
  • Leg twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op het aanrecht
  • Leg hier de gesneden groenten in het midden op
  • Plaats de moot zalm er bovenop en bestrooi met zout en peper
  • Snij uit het midden van de citroen twee dikke plakken, snij doormidden en leg op de zalm
  • Vouw het pakketje dicht, zorg dat er geen gaatjes in zitten
  • Plaatst het in de voorverwarmde oven voor 30 minuten, eetsmakelijk!
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer