Een gezonde groentespies voor op deĀ barbecue. Het mooie weer is in aantocht, de achterdeur gaat open, de knoppen staan op springen en de vogels hoor je fluiten. Het is weer tijd voor de barbecue of BBQ zoals het vaak geschreven wordt. Omdat bij BBQ-en vaak veel vlees en weinig groente gegeten wordt, kwamen wij op het idee om hier een gezonde draai aan te geven. BBQ-en kan erg gezond zijn, met dit recept grillen we een aantal frisse zomergroenten die bomvol vitamines en mineralen zitten. Voedzaam en gezond BBQ-en, het is mogelijk met dit heerlijke recept! Uiteraard erg lekker met een glaasje rosĆ© in het avondzonnetje. ;)

Groentespies

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Maiskolven - voorgekookt
  • 1/2 Courgette
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode paprika
  • 8 Champignons
  • 30 gr Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de maiskolven en de courgette in dikke plakken
  • Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Borstel de champignons schoon
  • Rijg de groente aan vier stokjes
  • Smelt de boter in de magnetron en bestrijk de spiesen met de gesmolten boter
  • Gril de groente op de BBQ of onder de gril totdat ze licht gebruind zijn, regelmatig draaien
Print dit recept
Recept: Barbecue
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer