Een warme salade. Heerlijk voor als het weer wat kouder begint te worden. Deze warme salade is een bijgerecht dat goed zal passen bij een stukje braadvlees.

De heerlijke combinatie van de zachte geitenkaas, appel, tomaat, rozijnen en kaneel maakt deze warme salade ook nog eens tot een gezond bijgerecht. Het maken van deze warme salade is een fluitje van een cent. Ongeveer 12 minuten in de oven en smullen maar. Dat geeft je genoeg tijd om een stukje vlees te bakken en een complete maaltijd op tafel te zetten.

Appels bevatten, samen met sinaasappels en pruimen, de meeste pectine van alle fruitsoorten. Pectine is een vezel dat gunstige effecten heeft op ons lichaam. Zo verlaagd pectine het glucose- en LDL cholesterolgehalte van het bloed. Bij recente proeven met dieren is zelfs een daling van ontstekingsverschijnselen waargenomen onder invloed van pectine. Pectine uit citrusvruchten gaat de vorming van nieuwe kankercellen tegen. Pectine in appels bevindt zich direct onder de schil, helaas voor dit warme salade recept, maar toch een leuk weetje ;-).

Warme salade appel geitenkaas

8 min
12 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Tomaten
  • 2 Appels
  • 100 gr Rozijnen
  • 150 gr Geitenkaas - zachte
  • 2 tl Kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de tomaat en de appel in blokjes, de appel wel even schillen ;-)
  • Doe samen met de rozijnen en kaneel in een ovenschaal en schep alles door elkaar
  • Verkruimel de geitenkaas erover en plaats in de oven voor 12 minuten
  • Zet na 5 minuten de gril erbij aan en haal de salade eruit zodra de geitenkaas gaat verkleuren
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2
Door: Sven