Dit havermoutpap recept met appel kaneel en rozijnen vinden wij verrukkelijk! Dit gezonde ontbijtrecept smaakt net als appeltaart. Warme appel, rozijnen en kaneel, het is net een snoepje :-).

Maar havermoutpap bevat in tegenstelling tot een snoepje, heel veel voedingsstoffen. Het is geen koolhydraatarm recept, want havermout bevat wel degelijk koolhydraten. Maar het zijn wel de complexe koolhydraten die langzaam in je bloed worden opgenomen. Combineer dat met de vitamines en mineralen uit appel, kaneel en rozijnen en je hebt een voedzaam ontbijt te pakken. En dan is het ook nog smullen! Wij eten havermoutpap eigenlijk het liefst in het weekend, want je bent er toch net iets langer mee bezig dan met een ontbijt van yoghurt, zaden, noten en pitten. Maar je kan dit havermoutpap recept wel op twee manieren maken. Onderstaande manier is de iets langzamere variant, in een pannetje op het vuur, maar op die manier vinden wij het wel het lekkerst. En wat is er mis met op je vrije ochtend even in een heerlijk geurend pannetje roeren? Ik vind het heerlijk. Maar heb je toch minder tijd, dan kan het ook in de magnetron. We hebben in dit recept de snelle manier beschreven.

Wist je dat kaneel een natuurlijk conserveermiddel is? Kaneel stopt de groei van schadelijke bacteriën waardoor eten waar kaneel doorheen zit langer goed blijft. Dit is onderzocht en beschreven in de Journal of Food Science (1974). In het lichaam kan kaneel helpen tegen ziektes die met schimmelvorming te maken hebben, zoals candida.

Havermoutpap met appel kaneel en rozijnen

Wist je dat kaneel een natuurlijk conserveermiddel is? Kaneel stopt de groei van schadelijke bacteriën waardoor eten waar kaneel doorheen zit langer goed blijft. Dit is onderzocht en beschreven in de Journal of Food Science (1974). In het lichaam kan kaneel helpen tegen ziektes die met schimmelvorming te maken hebben, zoals candida.
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 kopjes Havermout
  • 4 kopjes Melk - volle
  • 2 Appels
  • 100 gr Rozijnen
  • 2 tl Kaneel

Zo maak je het

  • Meng de havermout en melk in een pan en zet op laag vuur
  • Voeg de kaneel toe en blijf af en toe roeren
  • Schil ondertussen de appels, snij in blokjes en voeg toe aan de havermout
  • Voeg de rozijnen toe en blijf roeren totdat de havermout kookt
  • Roer nog twee minuten terwijl de havermout pruttelt
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer