Rauwkostsalade is de oplossing! Dit rauwkostsalade recept met wortel en courgette staat binnen 3 minuten op tafel en is erg gezond. Soms heb ik trek in veel groente maar geen zin om er veel moeite voor te doen. Op vrijdagavond bijvoorbeeld. We doen dan meestal de weekboodschappen en komen dan tussen 7 en 8 uur ’s avonds weer thuis. Dit rauwkostsalade recept met wortel en courgette is dan ideaal.

Rauwkostsalade recepten

Er zijn op internet honderden rauwkostsalade recepten te vinden maar geen een is er zo makkelijk als dit recept en staat zo snel op tafel.  Wij gebruiken voor deze rauwkostsalade wel een keukenmachine om de ingrediënten te raspen. Met de hand kan ook, maar dan ben je daar iets langer mee bezig. De totaaltijd zal niet veel schelen, de keukenmachine moet ook weer schoongemaakt en opgeruimd worden. Maar gemakkelijk is het wel.

Rauwkost

Rauwkost betekent niet meer dan rauwe kost. Rauwe ongekookte groenten als maaltijd, de kost. Rauwkost wordt meestal als salade gegeten naast een maaltijd of op een broodje. Ik heb meer over het ontstaan van rauwkost proberen te vinden, of wanneer we het voor het eerst zijn gaan eten. Google leverde weinig info op. Mocht er iemand zijn die er meer over kan vertellen, dan vinden we het leuk om dat te horen in een reactie onder dit rauwkostsalade recept.

Rauwkostsalade is gezond

Omdat rauwkost gemaakt wordt van alleen maar groente is het erg gezond. Groente bevat veel verschillende belangrijke vitamines en mineralen. Omdat de groenten rauw gegeten worden, gaan er geen voedingsstoffen verloren bij het bereidingsproces. Naast de vitamines en mineralen krijg je ook veel vezels binnen. Deze stimuleren een goede darmfunctie.

Rauwkostsalade met wortel | Snel recept

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Courgette
  • 400 gr Wortel
  • 2 el Appelciderazijn
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwijder de kroontjes en de kontjes van de wortel en de courgette
  • Rasp de courgette en de wortel in de keukenmachine of met de hand
  • Giet de olijfolie en appelciderazijn erover en breng op smaak met zout en peper
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven