Voor wie een verantwoord maar vooral lekker dessert op tafel wil zetten met kerst. Stop met zoeken, dit gaat hem worden! Deze mango avocado combinatie is echt heerlijk romig en zoet van smaak. En dan is het dessert ook nog eens supersnel te maken. Met vijf minuten staat het op tafel en kun je er direct van gaan genieten.

Schepijs van suiker en vet

Waarom vinden we ijs toch zo lekker? Simpel; omdat het veel calorieën bevat door de combinatie van suiker en vet. Beide stoffen prikkelen het beloningscentrum in onze hersenen waardoor we erg genieten van het eten van ijs. Zo af en toe een schepijsje kan geen kwaad, maar je moet er niet te veel van eten. Naast de suiker en het vet zitten er weinig tot geen bruikbare voedingsstoffen in voor ons lichaam. En dat is zonde. Als er dan al veel calorieën inzitten laat het dan op z’n minst nuttig zijn voor je lichaam, of héél erg lekker.

Schepijs van mango en avocado

In feite bestaat ons mango en avocado ijs ook uit de suiker en vet combinatie. En dat maakt dit ijs ook heel erg lekker. Maar, er zit wel een groot verschil in voedingsstoffen. We maken dit ijs van diepgevroren mango, dat naast de suikers veel vitaminen, mineralen en vezels bevat. En de avocado bevat naast het onverzadigde vet ook veel vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat ons mango avocado ijs ook minder suiker en vet dan normaal schepijs.

Mag je dit ijs dan onbeperkt eten? Nee zeker niet. Maar het is tenslotte bijna kerst en ook als het niet kerst is, kun je af en toe best genieten van een heerlijk ijsje. Eet het alleen niet te veel. Ook dit verantwoorde ijs bevat nog steeds veel calorieën. En of het nu wel of geen vitaminen, mineralen en vezels bevat, als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt, kom je aan.

Blend it!

Voor het bereiden van dit ijs heb je een blender nodig met een stamper. (zo’n ding waarmee je de ingrediënten in het draaiende mes kunt duwen) of een tamper wordt het ook wel genoemd. Het blenden moet je snel doen omdat anders het ijs te warm wordt door het draaien van de motor. Maar dat komt goed hoor. En anders probeer je het eerst even uit voordat je het serveert met kerst. Dan weet je precies hoe het moet en kom je niet voor verrassingen te staan :-)

Mango avocado ijs

Heerlijk en makkelijk dessert van diepvriesmango, avocado en amandelen
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Mango blokjes - diepvries
  • 1/2 Avocado
  • 8 blaadjes Munt - vers
  • 3 el melk - volle
  • 10 Amandelen - ongezouten

Zo maak je het

  • Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af
  • Wip de pit eruit met het puntje van je mes en schep met een lepel het vruchtvlees uit de halve schil
  • Doe de halve avocado, de mango, melk en munt in de blender
  • Pureer tot er een mooie massa ontstaat
  • Serveer met wat stukjes amandel
Print dit recept
Recept: Dessert
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven