Er gaat niets boven een vers gemaakte tapenade. Deze maak je van zwarte en groene olijven. Hoe beter de olijven, hoe beter de olijventapenade. Kies daarom voor olijven van goede kwaliteit, want dat proef je echt!

De corona regels zijn vaag, maar wel zeker is dat je geen groot feest mag geven. Ella is binnenkort jarig en we wilden aanvankelijk een dik feest organiseren. Tegelijk een soort housewarming na onze mega verbouwing. Een dik feest zit er niet in, maar we willen er op zijn minst een klein feestje van maken! En dus hebben we een tijdschema gemaakt. Zodat we de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen en er niet te veel mensen tegelijk bij elkaar zijn. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn.

olijventapenade maken

Ik denk dat er ook voordelen zullen zijn. We moesten natuurlijk om te beginnen een strenge selectie maken en overgrootoma en -opa hebben we niet uitgenodigd. Het voordeel van het tijdschema is steeds echt tijd hebben voor de mensen die op bezoek zijn. En iedereen heeft tijd om Ella een cadeautje te geven. Ik weet nog dat het vorig jaar heel druk was. Ella sliep tussen de middag en toen ze wakker werd vormde er een rij van mensen die cadeautjes wilden geven. Het was eigenlijk echt way too much.

olijventapenade maken

We staan natuurlijk graag in de keuken en in onze nieuwe keuken is dat extra gezellig met bezoek. Want terwijl je kookt zitten en hangen mensen om het kookeiland. Maar ik heb geen zin om te veel in de keuken bezig te zijn. Dus we houden het simpel. Deze tapenade van olijven past perfect in dat plan. Binnen 10 minuutjes klaar en je kan ‘m ook nog de dag van tevoren maken. Ik heb er zin in!

tapenade van olijven

10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr zwarte olijvenkalamata of kalamon
  • 100 gr groene olijven
  • 1/2 el kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolieextra vergine
  • 5 gr peterselie
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • grove peper

Zo maak je het

  • ontpit de olijven, pel de knoflook en hak grof
  • doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal grof
  • voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe

Tip

je kunt de tapenade een paar dagen in de koelkast bewaren in een afgelosten bakje
Print dit recept
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Door: Jennifer