Een aantal weken geleden maakte ik dit boerenpannetje recept met zoete aardappel. Zoete aardappel vinden wij heerlijk, maar een aantal lezers vroegen ons om een soortgelijk recept te maken maar dan met normale Hollandse aardappelen. Nou bij deze dus. Een boerenpannetje met aardappel.

Aardappelen wel of niet gezond

Aardappelen kom je niet zo vaak tegen bij Voedzaam & Snel. Net zoals brood. Beide producten zijn absoluut niet ongezond, mits we het over volkorenbrood hebben en aardappelen van goede kwaliteit. We gebruiken het niet vaak omdat het producten zijn die bij de gemiddelde Nederlander minimaal vijf keer per week op het menu staan. Afwisseling met gezonde producten vinden wij het belangrijkste. Wij willen met Voedzaam & Snel laten zien dat je ook zonder aardappelen en brood heerlijke maaltijden kunt bereiden. Als er elke avond aardappelen gegeten worden, staat het variatie in de weg. En minder variatie betekent, minder verschillende voedingsstoffen. De aardappel is dus per definitie niet ongezond, maar hem elke dag onderdeel van de maaltijd laten uitmaken beperkt het eten van andere gezonde voedingsmiddelen, wat hem dan dus wel ongezond maakt binnen een voedingspatroon. Snap je een beetje onze haat liefde verhouding met deze producten :-)

Zo af en toe maken we dan toch een recept met aardappel, in dit geval omdat er door verschillende lezers om gevraagd is. Het is een boerenpannetje geworden. Met lekker veel paprika, een rood uitje, augurk en pompoenpitten. Een super simpel eenpans gerecht dat met 20 minuten op tafel staat. Smullen maar!

Boerenpannetje recept deel 2

Snel eenpansgerecht van aardappel, augurk, paprika en rode ui. Dit boerenpannetje recept is heerlijk!
5 min
15 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Aardappel
  • 2 Rode paprika's
  • 100 gr Augurk - op azijn zonder suiker
  • 1 Rode ui
  • 4 el Pompoenpitten
  • 10 gr Roomboter
  • 1 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes niet groter dan 1,5 x 1,5 centimeter
  • Verwarm de boter en olie in een pan en bak hierin de aardappeltjes in 10 minuten goud bruin
  • Snijd ondertussen de ui, paprika en augurk in grove stukken. Voeg toe zodra de aardappeltjes bijna gaar zijn en bak 5 minuten mee
  • Voeg de pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Recept: Avondeten
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven
test