Pizza, wie houdt er niet van. Deze Italiaanse lekkernij kan op honderden verschillende manieren gemaakt worden. Het enige dat je echt nodig hebt is een goede bodem.

Hoewel de ingrediënten die je op de boden gebruikt erg gezond kunnen zijn, denk aan verse groente en vlees, is de bodem zelf weinig voedzaam. De traditionele pizzabodem wordt gemaakt van bloem, gist, zout en water. Dit zijn producten die niet veel toevoegen en daarnaast een flinke hoeveelheid koolhydraten bevatten. Dit moet anders kunnen, dachten wij. En na enig speurwerk zijn we opgezonde pizzabodem maken een Engelse website terecht gekomen waar een pizzabodem gemaakt wordt van cauliflouwer oftewel: bloemkool. En ja … ik ben het met je eens, dit klinkt heel erg vreemd. Maar het resultaat is verbluffend goed. Na een paar kleine aanpassingen, hebben we een recept gemaakt voor een heerlijke pizzabodem, die in tegenstelling tot de traditionele pizzabodem, super voedzaam is. Als je deze gezonde pizzabodem besmeert met onze zelfgemaakte gezonde pizzasaus en belegt met heerlijke verse groenten, tover je een supergezonde en voedzame pizza op tafel die niemand kan weerstaan. Deze gezonde pizzabodem is koolhydraatarm en vegetarisch.

Gezonde pizzabodem maken | koolhydraatarm

15 min
20 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Bloemkoolroosjes
  • 200 gr Mozzarella
  • 1 Ei
  • 2 el Oregano - gedroogd

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er een poeder ontstaat
  • Stop dit in een open schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt
  • Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt
  • Als de bloemkool klaar is voeg je de mozzarella, het ei en de oregano toe
  • Meng het geheel goed door elkaar met je handen
  • Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)
  • Plaats in de oven voor 20 minuten
  • Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen
  • Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze en bak de pizza vervolgens af in 10 -15 minuten
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier