Even snel een gezonde maaltijd op tafel zetten?  Dat je doe je met dit wokrecept: kipfilet met wortel, paprika, courgette en bleekselderij, met verse peterselie, rode peper, cashewnoten en een flinke dot crème fraîche. Het is een gezond wokrecept voor doordeweeks. Snel klaar, makkelijk om te maken en natuurlijk lekker.

Ik moet jullie iets bekennen. Ik maak zelden een recept van onszelf meerdere keren. Eigenlijk doe ik altijd een improvisatieshow. Ik kijk wat er in huis is en flans daar supersnel een gezonde maaltijd mee in elkaar. Jullie weten natuurlijk dat we een saladeboek hebben geschreven met heerlijke gezonde en makkelijke salade recepten voor naar het werk. 9 van de 10 keer lunch ik met een salade op kantoor en inmiddels verschijnen een aantal van mijn collega’s tijdens de lunch steeds vaker met een saladerecept uit mijn boek! Superleuk vind ik dat. Ze vragen steevast: en welk recept heb jij gemaakt? Ik moet dan bijna altijd zeggen: oh, het is geen recept, ik heb vanmorgen wat dingen bij elkaar gepakt en een dressing gemaakt, maar het is erg lekker, het zou zo een recept kunnen zijn!

Koken uit de losse pols

Ik kook dus vaak uit de losse pols en tijdens het koken denk ik, oh zoiets zou er wel lekker bij zijn. En dan loop ik naar de (koel)kast en kijk ik of we nog zoiets hebben. ’s Ochtends pak ik bakje, open de koelkast en bedenk ik binnen 20 seconden wat ik die middag zal lunchen. Het geeft wel aan hoe makkelijk ik inmiddels kook. Maar aan de andere kant: we hebben zoveel lekkere recepten gemaakt. Wat is het eigenlijk zonde om die niet wat vaker te maken! Ik heb me voorgenomen om weer eens recepten uit onze eigen boeken en van onze website opnieuw te maken.

Een gezond wokrecept voor doordeweeks

En met dat voornemen kwam ik ook op dit recept. Nee het is geen recept uit ons boek, al lijkt ie wel een beetje op een wokrecept met cashewnoten en crème fraîche uit ‘Gezond leven doe je zo!‘. Nee, omdat we steeds nieuwe dingen bedenken, maak ik minder vaak de supersimpele dingen als ik een recept ga bedenken voor jullie. Maar ons doel is: laten zien dat gezond eten niet moeilijk is en niet veel tijd hoeft te kosten. Daarom heb ik gedaan alsof ik op een doordeweekse avond even een gezonde maaltijd op tafel wilde zetten en heb daar dit recept van gemaakt. Want dit gezonde wokrecept voor doordeweeks van kip met groenten, is zo’n supersimpel en lekker recept dat je met standje turbo in een kwartiertje op tafel zet.

Het is lekker om de crème fraîche door je gerecht te mengen, dan wordt elke hap een beetje fris en romig tegelijk.

Wokrecept: kip met groenten, cashewnoten en crème fraîche
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Een snel wokrecept voor een doordeweekse dag
Dit heb je nodig
  • kipfilet - 300 gram
  • courgette - 1
  • rode paprika - 1
  • bleekselderij - 1
  • wortel - 2
  • rode peper - 1
  • knoflook - 1 teen
  • verse peterselie - 10 gr
  • roomboter - klontje
  • ongezouten cashewnoten - 60 gr
  • crème fraîche - 4 el
  • peper en zout
Zo maak je het
  1. Snijd de kipfilet in blokjes
  2. Snijd de groenten in stukjes
  3. Snijd de peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees fijn
  4. Haal de knoflook door een knoflookpers en snijd de peterselie fijn
  5. Was de groenten
  6. Verwarm de roomboter in een wok of hapjespan en bak de wortel, kipfilet en peper 3 minuten op hoog vuur
  7. Voeg de rest van de groenten en de peterselie toe en bak 5 minuten op hoog vuur
  8. Voeg op het laatste de cashewnoten toe zodat ze even meeverwarmen
  9. Serveer het wokgerecht met een flinke schep crème fraîche en wat peper en zout naar smaak

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen