Postelein of een postelein recept kom je niet zo vaak tegen. Des te leuker vonden wij het om een recept met postelein te bedenken en we zijn erachter gekomen dat het een echte supergroente is.

Postelein is een groente die van oorsprong uit India en het Midden-Oosten komt. Daar staat hij dagelijks op tafel, net als bij ons de boontjes of de bloemkool ;-). Binnen Europa zijn Nederland en BelgiĆ« de enige landen waar postelein gegeten wordt. Postelein bevat een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is postelein de bladgroente met de grootste hoeveelheid omega-3 vetzuren, waaronder het essentiĆ«leĀ alfa linoleen zuur. De term essentieel wordt vaker gebruikt als we het over voeding hebben. Er wordt mee bedoeld dat de betreffende stof niet door het lichaam zelf aangemaakt kan worden. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je deze stof via je voeding binnenkrijgt. Omega-3 vetzuren, ook wel meervoudig onverzadigde vetzuren genoemd, helpen hart- en vaatziekten, artritis en depressie voorkomen. Daarnaast zijn ze belangrijk om het cholesterolgehalte in het bloed te helpen verlagen. Naast postelein is ookĀ lijnzaadĀ een goede bron van ditĀ essentiĆ«leĀ vetzuur.

Omdat postelein een bijzonder lekkere friszure smaak heeft, hebben we niet teveel toegevoegd aan het recept. Met een paarĀ krokanteĀ cashewnootjes en wat pittige geraspte parmezaanse kaas komt de postelein helemaal tot zijn recht. Ā Zeker eens proberen dus die postelein, het heeft een heerlijke smaak. En oja, het recept is vegetarisch. Ook voor de nietĀ vegetariĆ«rsĀ onder ons, een dagje zonder vlees en met extra groente kan geen kwaad ;-).

Postelein met cashewnoten en parmezaanse kaas

10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Postelein
  • 50 gr Cashewnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr Roomboter

Zo maak je het

  • Was de postelein grondig en laat goed uitlekken
  • Snij de postelein wat kleiner
  • Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin de boter
  • Stop de postelein in de pan en bak het ongeveer 3 minuten totdat het flink geslonken is
  • Schep het met een tang uit de pan en leg op een bord
  • Schep er wat cashewnootjes overheen
  • Bestrooi met de parmezaanse kaas
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven