Dit recept voor Griekse salade is simpel, snel en heerlijk. De frisse komkommer en tomaat, de zoute smaak van olijven, de lichte uiensmaak van de bosuitjes en de zachte smaak van feta: een voedzame Griekse salade maken is echt heel simpel en het smaakt verrukkelijk! Wij houden deze salade basic met alleen wat olijfolie en Provençaalse kruiden, ook met enkel peper en zout als strooisel is dit salade recept erg lekker. Meestal wordt veel rode ui toegevoegd aan een klassieke ‘choriatiki’, maar aan deze variant met bosui hou je geen ui smaak in je mond over. En dat is wel zo prettig als je deze salade als lunch nuttigt op je werk. :-)

Griekse salade met feta en olijven

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 4 Tomaten
  • 150 gr Feta
  • 100 gr Olijven
  • 2 Bosuien
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Provencaalse kruiden

Zo maak je het

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden, snij de helften weer over de lengte doormidden. Snijd vervolgens in kleine partjes
  • Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in kleine ringen
  • Meng de komkommer, tomaten en bosui in een schaal, voeg de olijven en olijfolie toe en roer door elkaar
  • Snijd de feta in blokjes
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de blokjes feta over de salade. Strooi er als laatst wat Provençaalse kruiden overheen
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer