Een bekend recept voor wie ons saladeboek op de boekenplank heeft staan. Deze kikkererwtensalade vind je op pagina 27 en is een van de 50 saladerecepten uit ons nieuwste boek. Om ons boek een beetje te promoten geven we dit recept prijs. Astu :-)

Dagelijks ontvangen we mailtjes van mensen die zich laten inspireren door de salades uit ons boek. Dat vinden we geweldig. Met het saladeboek willen we laten zien dat lunchen met een salade super eenvoudig kan zijn en dat het weinig tijd kost. Bovendien maken we alle salades met gangbare producten die je in de supermarkt kunt kopen. Geen moeilijk gedoe, geen superfoods, gewoon veel groente, sla, fruit, noten, zaden, eieren en soms vis of vlees.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van ons boek

De achterliggende gedachte voor het maken van dit boek: het verhogen van de groente-inname. Door een groentemoment toe te voegen kom je makkelijker aan de aanbevolen 250 gram per dag. Ā Groenten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen, voldoende groente eten helpt je lichaam gezond houden. Simpel.

Kikkererwtensalade recept

Hieronder vind je het recept zoals hij in ons boek te vinden is. Het maken van de salades hebben we bij elk recept opgedeeld in twee delen: Dat wat je thuis doet en dat wat je moet doen vlak voordat je hem gaat eten. Zo ben je op je werk minder tijd kwijt en blijft je salade lekker knapperig. Voor wie geen mogelijkheid heeft om op zijn werk de salades af te maken geven in het boek handige tips. Bij elk recept vind je een foto van de lunchtrommel. Zo kun je zien hoe je het mee kunt nemen. Handig!