Deze gezonde salade van witte kool, wortel en bosui heeft lekker veel pit. Het lijkt veel op de welbekende American Colesla uit een bakje, maar zoals je hieronder kunt lezen zet je gemakkelijk en snel een homemade koolsalade op tafel. Gebruik je dit recept als bijgerecht, dan is het voldoende voor vier personen. Als lunch kun je er met zijnĀ tweeĆ«n van eten. Het is overigens niet zo verstandig om deze salade vlak voor een date te eten; je adem wordt er een beetje pittig van (lees: je ruikt naar ui).

Salade van witte kool

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 bladeren Witte kool
  • 2 Wortels
  • 3 stengels Bosui
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
  • 3 el Mayonaise
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Was de witte kool, bosui en wortelen
  • Snijd de kool fijn
  • Snijd de bosui in kleine ringen
  • Rasp de wortelen
  • Meng de gesneden groente in een grote kom
  • Roer de dressing er goed doorheen Voor de dressing:
  • Doe de mayonaise, olie en balsamicoazijn in een kleine kom
  • Voeg wat peper en zout toe
  • Roer goed totdat het een geheel is
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer