We combineren twee geweldige ingrediënten in dit heerlijke omelet recept. Spinazie en ei. Beide bevatten ze enorm veel goede voedingsstoffen en gecombineerd vullen ze elkaar aan waardoor er een compleet pakket aan voedingsstoffen ontstaat. De omelet is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.

Ik heb deze omelet na het sporten gegeten als ontbijt en ik heb er twee sneetjes volkoren brood onder gedaan. Wil je er een koolhydraat arm recept van maken en heb je niet gesport dan is enkel de omelet met spinazie groot genoeg als lunch of ontbijt.

Beide ingrediënten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen. Het ei is rijk aan foliumzuur, vitamine B12, vitamine B1, B2 en B6. Vitamine D en E. Daarnaast bevat het veel verschillende essentiële eiwitten. Essentieel betekent dat we deze eiwitten niet zelf kunnen aanmaken. We moeten ze binnenkrijgen via onze voeding.

De spinazie is rijk aan vitamine C, kalium, calcium, caroteen, ijzer, fosfor, magnesium en verschillende bio actieve stoffen. Beide bevatten ze verschillende belangrijke voedingsstoffen. Gecombineerd vormen ze een schitterende bron van bijna alle vitaminen en mineralen die we nodig hebben.

Spinazie omelet

Bol van de voedingsstoffen door de spinazie in combinatie met het ei
3 min
5 min
8 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Spinazie - vers
  • 2 Eieren
  • 30 gr Geraspte jonge kaas
  • 1 mespuntje mespuntje

Zo maak je het

  • Snijd de spinazie fijn en laat kort slinken in de pan
  • Doe de spinazie in een ruime kom en voeg de eieren, de kaas en de peper toe
  • Kluts door elkaar
  • Verwarm een klontje roomboter in de pan en bak hierin de omelet mooi goudkleurig
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier