Dat ziet er toch leuk uit zo’n salade geserveerd in een bakje van komkommerlinten. Dit voorgerecht is super makkelijk om te maken en staat met vijf minuten op tafel. Ideaal voor als je mensen op bezoek hebt en een lekker voorgerecht wil serveren.

Het hoofdingrediënt van deze salade is de komkommer. Wist je dat je lichaam meer calorieën nodig heeft voor het verwerken van komkommer, dan dat de komkommer aan calorieën bevat. Het is daardoor onmogelijk om aan te komen van komkommer. Eigenlijk geldt dat voor veel groente. Spinazie, andijvie, rucola, broccoli, spruitjes. Allemaal groenten die meer energie kosten om te verwerken dan dat ze rijk zijn. Daarom is het eten van groente ook zo belangrijk als je gewicht wilt verliezen.

De groenten leveren naast een negatieve energiebalans ook een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen. Deze stoffen zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden. En juist als je aan het afvallen bent, heb je extra vitaminen en mineralen nodig om alle processen in je lichaam goed te laten verlopen.

Terug naar dit heerlijke voorgerecht. De linten van komkommer heb ik gesneden met een kaasschaaf. Het eerste plakje met alleen maar schil is wat te stug om te gebruiken voor het maken van het bakje. Niet weggooien maar tussen het maken door opeten. De rest van de linten kun je wel gebruiken. Vorm van het eerste lint een rondje. Laat het begin en het einde niet overlappen. Pak een tweede lint en vouw deze er precies andersom omheen. Zo zitten de naden tegenover elkaar en blijven de plakken aan elkaar plakken ;-)

Dit gerecht heb ik een voorgerecht genoemd maar kan ook prima door al bijgerecht of al lunch. Ik heb deze salade gegeten als lunch en een extra gekookt eitje toegevoegd.

Simpel salade voorgerecht in komkommerbakje

Mooi voorgerecht dat makkelijk te maken is van komkommer, rucola, olijven en zongedroogde tomaatjes
3 min
2 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Komkommer
  • 50 gr Rucola
  • 10 Groene olijven
  • 2 Zongedroogde tomaatjes
  • 30 gr Feta
  • 2 el Pijnboompitjes
  • 1 el Olijfolie
  • 1 mespuntje Peper
Voor de dressing
  • 3 el Yoghurt - volle
  • 1 mespuntje Peper
  • 2 tl Dille - gedroogd

Zo maak je het

  • Snijd linten van de komkommer met een kaasschaaf en vorm er een bakje van op een bord
  • Doe de rucola in een ruime kom, voeg de olijfolie en de peper toe en schep door elkaar
  • Verdeel de rucola over de twee komkommerbakjes
  • Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaat in repen
  • Verdeel over de salade en brokkel ook de feta er overheen
  • Maak van de yoghurt, peper en dille een dressing en garneer hiermee het bord en de salade
  • Rooster in een droge pan de pijnboompitjes en verdeel over de borden
Print dit recept
Recept: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven