Een heerlijk fris pittige wortelsoep die als volwaardige maaltijd gegeten kan worden. Deze maaltijdsoep van wortel, sinaasappel en gember bevat een grote hoeveelheid goede voedingsstoffen. Omdat het bijna 30 april is en wij afscheid gaan nemen van onze Koningin om onze Koning te verwelkomen, zullen we binnenkort alle oranje gerechten verzamelen. Deze oranje wortelsoep zal zeker niet ontbreken. Voor de bouillon gebruiken wij speciale bouillonpoeder van de Tuinen zonder E-nummers en smaakversterkers. Vlak voordat de soep opgediend wordt, roeren we er een pakje slagroom doorheen. De soep vult hierdoor extra goed. Wil je de slagroom niet gebruiken, serveer de soep dan met brood. Waarschijnlijk houd je wat van de soep over. Schep dit in zakjes en vries het in. Heerlijk om mee te nemen voor de lunch op je werk.

Wortelsoep met sinaasappel en gember

35 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 kg Wortel
  • 2 Sinaasappels
  • 2 Uien
  • 20 gr gember - vers
  • 20 gr Boter
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Spaanse peper - gedroogd, vermaald
  • 2 l Bouillon
  • 150 ml Slagroom

Zo maak je het

  • Snijd de ui in grove stukken
  • Schil de gember en hak deze fijn
  • Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met de olijfolie
  • Fruit de uien 5 minuten op laag vuur
  • Snij ondertussen de wortels in plakken
  • Vul de waterkoker of zet een pan op het vuur met 2 liter water voor de bouillon
  • Bak de gember kort mee met de uien en voeg vervolgens de wortel en de Spaanse peper toe
  • Snij de sinaasappels in tweeën en knijp boven de pan het vocht uit de helften
  • Doe de bouillon erbij en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender
  • Roer de slagroom er doorheen en serveer direct
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 3
Door: Sven