Aardbeienkwark kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, maar zelf aardbeienkwark maken is net zo makkelijk, veel lekkerder en bovendien gezonder. Aardbeienkwark gemaakt met verse zomerkoninkjes uit Nederland. Geniet ervan nu het kan! Dit heerlijke ontbijt vullen we aan met een handje walnoten en havermout. Een heerlijke start van de dag.

Aardbeien komen voor in de top 41 van de aller gezondste voedingsmiddelen. En wel op plaatst 30. Aardbeien bevatten, voor fruit gezien, relatief weinig suiker en veel vezels. Alleen de kiwi bevat van alle fruitsoorten meer vitamine C. Daarnaast bevatten aardbeien veel folaat (foliumzuur), dat belangrijk is voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Folaat speelt bovendien een rol in het vormen van nieuw DNA bij celdelingen.

We vullen de kwark aan met een handje walnoten, zo krijg je samen met het verzadigde dierlijke vet uit de kwark ook een portie onverzadigde vetten binnen. De walnoten zijn daarbij rijk aan mineralen en vezels. We maken de home made aardbeienkwark af met een paar lepels havermout dat je voorziet van een goede portie complexe koolhydraten en een mooie selectie aan b-vitaminen.

Kortom een compleet en heerlijk ontbijt met veel goede voedingsstoffen om de dag goed van start te gaan.

Home made aardbeienkwark met havervlokken

Zelf aardbeienkwark maken met dit heerlijke recept
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr kwark - volle
  • 100 gr Aardbeien
  • 30 gr Walnoten
  • 40 gr Havermout

Zo maak je het

  • Was de aardbeien en snijd de kroontjes weg
  • Doe de kwark in de blender samen met de havermout de walnoten en de aardbeien (bewaar een aardbei voor de topping)
  • Blenden en in een schaaltje schenken (als hij te dun is voeg dan wat extra havermout toe)
  • Snijd de overgebleven aardbei in stukjes en verdeel over de kwark
  • Strooi er nog wat havermout(vlokken) overheen om het af te maken
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven

 

test