Zelf ontbijtdrank maken is gemakkelijk en veel gezonder dan de kant-en-klare varianten. En het leuke van zelf je ontbijtdrink maken, is dat je precies datgene erin kan doen wat jij lekker vindt!

In dit ontbijtdrank recept met havermout en noten, gebruiken we ook sinaasappels, bananen en Griekse yoghurt. Maar je kan natuurlijk ook gewone yoghurt of karnemelk gebruiken, of de bananen vervangen door aardbeien of perzik. De sinaasappels zorgen ervoor dat deze smoothie wat dunner wordt, dus als je die niet wil gebruiken, ga dan voor melk of karnemelk in plaats van yoghurt. Appels vinden wij niet zo lekker in de blender, maar dat is heel persoonlijk.

Voor het maken van deze ontbijtdrank met havermout en noten heb je een blender nodig, noten krijg je niet goed fijn met een staafmixer. Het is even een aanschaf, zo’n goede blender. Het kost je een kleine 100 euro als je er Ć©Ć©n met een glazen kan en krachtige motor wilt hebben, maar het is het absoluut waard. Wij gebruiken de blender meerdere keren per week omdat het zo’n eenvoudige manier is voor het maken van een snel en voedzaam ontbijt, een mix voor notenrepen,Ā lekkere desserts, fruitijsjes, noem maar op. Voor ons is de blender onmisbaar!

Ontbijtdrank met havermout en noten

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Sinaasappels
  • 2 Bananen
  • 50 gr notenmix - ongezouten
  • 40 gr Havermout
  • 400 gr Griekse yoghurt

Zo maak je het

  • Pers de sinaasappels uit en giet het sap en het vruchtvlees (zonder pitten) in een blender
  • Pel de bananen en stop ook in de blender
  • Voeg de noten, havermout en yoghurt eraan toe
  • Mix goed en verdeel over twee grote glazen, steek er een rietje in

Tip

Wist je dat een havermoutbadje schijnt te helpen tegen waterpokken? Doe wat havermout in een panty of theedoek met elastiek, leg in een lauwwarm bad en leg je kind met waterpokken in het bad, of dep de waterpokken met het havermoutzakje. Het zou jeuk verminderen en de waterpokken sneller laten uitdrogen ... wie probeert het uit?
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer