Erik stuurde dit recept in voor gevulde courgette. Het recept klonk erg lekker en het is ook erg lekker, bedankt Erik!

Courgette is ideaal om mee te wokken of te verwerken in een courgettesoep, maar courgette kan je ook perfect vullen met ingrediënten naar keuze. In dit koolhydraatarme courgette recept gebruiken we gehakt, champignons, paprika en oude geraspte kaas. Verder voegen we ui, sambal, peper en een sufje zout toe. Erik gaf nog een variatie tip: vervang het gehakt door dezelfde hoeveelheid tonijn. Dat gaan we ook eens uitproberen! Courgette is een erg gezonde groente, courgette bevat veel vezels, vitamine C, calcium en verder ook vitamine B1, B2, ijzer, magnesium en caroteen. Wist je dat je courgette ook rauw kunt eten? Wij hebben het nog nooit gedaan, maar we gaan het eens proberen. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat er geen vitamines en mineralen verloren gaan!

Bekijk hier onze video van dit recept

Gevulde courgette met gehakt en paprika

Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien worden ze net zo groot als een pompoen!
20 min
15 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Courgettes
  • 300 gr Gehakt - rund
  • 70 gr Champignons
  • 1 Paprika
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Sambal oelek
  • 75 gr oude kaas - geraspt
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden
  • Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in een schaal
  • Snij de paprika en champignons in kleine blokjes
  • Snij de ui en knoflook fijn
  • Stop alle groenten in de schaal en voeg sambal, peper en zout toe, roer door elkaar
  • Bak het gehakt rul en voeg vervolgens het groentemengsel toe, bak even mee
  • Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het mengsel
  • Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 20 minuten in de oven
  • Zet vervolgens nog 3 minuten de grillstand van je oven aan voor een knapperig korstje
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer