We hebben een smoothie van amandelmelk met banaan gemaakt! Amandelmelk heeft een zoete, nootachtige smaak. Het is tenslotte gemaakt van amandelen en daarom ook erg voedzaam.

We gebruiken 2 bevroren bananen, die maken de smoothie nog lekkerder en koel. Tot slot voegen we ook een paar eetlepels havermout toe. De smoothie zorgt dan voor genoeg energie om het als ontbijt te drinken. Maar ook zonder de havermout is deze amandelmelk smoothie erg lekker. Het smaakt dan eigenlijk net als een pak melk met een smaakje, zoals van Optimel. Alleen dan heb je het zelf gemaakt!
Amandelmelk koop je gewoon in de supermarkt, wij hebben het bij de Jumbo gekocht. Wist je dat je met bevroren banaan en een beetje amandelmelk ook ijs kan maken? We hebben het al geprobeerd en het smaakte erg lekker, maar de foto mislukte. Dus binnenkort volgt ook dat recept op Voedzaam en Snel!

Deze smoothie van amandelmelk met banaan is ideaal als snel ontbijt: binnen 5 minuten is het klaar en heb je een groot glas voor je neus staan. Lekker met een rietje, maar ook zonder. Ik denk dat we vaker een smoothie met amandelmelk gaan maken! Het is eigenlijk net een gezonde milkshake :-D.

Smoothie van amandelmelk met banaan

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 ml Amandelmelk
  • 2 Bananen - bevroren
  • 4 el Havermout

Zo maak je het

  • Schenk de amandelmelk in een blender
  • Voeg de bevroren banaan en havermout toe
  • Mix het tot een glad mengsel
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer