Yoghurt met fruit als ontbijt staan samen met havermoutpap bovenaan mijn lijstje van favoriete ontbijtrecepten. Met beiden kun je ook heerlijk variëren. Zoals in dit recept waar ik volle boerenyoghurt heb gecombineerd met rijpe peer, gezonde walnoten, knapperige cacao nibs en vezelrijke stukjes kokos.

Ik ben het ontbijt aan het opeten terwijl ik dit schrijf en ik word er steeds enthousiaster over. Wat een heerlijke combinatie. Het recept bevat een mooie hoeveelheid vitaminen en mineralen, verzadigde en onverzadigde vetten, vezels en eiwitten. Het ontbijt verzadigt goed door de volle yoghurt. Je krijgt niet snel weer honger.

Cacao nibs

Ze worden omschreven als superfoods. Daar ben ik het niet mee eens. De hele term superfoods vind ik een beetje raar. Geen enkel voedingsmiddel is compleet aan alle vitamines, mineralen, vetten, eiwitten, vezels en complexe koolhydraten. Om alle belangrijke stoffen binnen te krijgen is variëren met gezonde en verantwoorde producten het allerbelangrijkste. Alleen dan kun je zorgen voor een compleet pakket aan voedingsstoffen. Één bepaald product kan deze functie niet overnemen.

Bepaalde producten kunnen wel bijzondere eigenschappen hebben. Zoals bijvoorbeeld de cacoa nibs. Cacao nibs zijn eigenlijk rauwe cacao bonen zonder schil en in stukjes gehakt tot ‘nibs’. Rauwe cacao bevat erg veel antioxidanten die schadelijke vrije radicalen onschadelijk maken. Het bevat een combinatie van goede vetten en ze zijn gewoon erg lekker ;-)

Dat cacao veel antioxidanten bevat wil niet zeggen dat je ze nodig hebt en niet zonder kunt. Antioxidanten zitten ook veel in groente, fruit en noten. Doodnormale producten die gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn. De cacao nibs zijn vooral een leuke en lekkere aanvulling.

Yoghurt ontbijt met walnoten en peer

Lekker ontbijtje met peer en walnoten
2 min
2 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Peer
  • 200 ml yoghurt - volle
  • 1 handje Walnoten
  • 1 el Cacao nibs
  • 1 el Kokosrasp

Zo maak je het

  • Was de peer, snijd het klokhuis eruit en de rest van het vruchtvlees in stukjes
  • Doe de peer in een schaaltje en voeg de yoghurt toe
  • Verdeel de cacao nibs, kokos en walnoten er over
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven