Cavolo nero is een soort boerenkool, maar dan nog wat knapperig en heerlijk om rauw te gebruiken in een salade. Dat doen we in dit cavolo nero recept met appel, wortel, amandelen en een citroen-mosterd dressing.

Wat is cavolo nero

Het klinkt lekker sjiek, maar eigenlijk is het gewoon Italiaans voor zwarte kool. In Nederland noemen we het ook wel palmkool. Het is het neefje van onze welbekende boerenkool. Je kunt het wokken, koken, maar ook rauw gebruiken, zoals we doen in dit cavolo nero recept. Cavolo nero is steviger en knapperiger dan boerenkool en het heeft veel smaak. Wij vinden cavolo nero erg lekker als je het marineert in een dressing. In dit salade recept hebben we daarvoor een citroen-mosterd dressing gemaakt met extra vergine olijfolie en verse knoflook.

cavolo nere

Cavolo nero kun je qua voedingswaarde vergelijken met boerenkool. Het is dan ook een gezonde groente. Door te variëren met verschillende gezonde producten, krijg je een zo groot mogelijke variatie aan vitamines en mineralen binnen. Daarbij is het ook leuk en lekker om af en toe iets anders te proberen. Iets wat je niet zo snel koopt en klaarmaakt. Neem dat zakje met cavolo nero nu dus maar eens mee uit de supermarkt en maak er deze heerlijke salade van!

cavolo nero salade

Cavolo nero recept
Door: 
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Een salade recept met cavolo nero, palmkool
Dit heb je nodig
  • Cavolo nero - 100 gram
  • appel - 1
  • wortel - 60 gram, julienne gesneden
  • amandelen 40 gram
  • Voor de dressing
  • citroensap - 1 el
  • extra vergine olijfolie - 2 el
  • mosterd 1tl
  • knoflook - 1 teen
  • peper
  • zeezout
Zo maak je het
  1. Pel de knoflook en haal hem door de knoflookpers, meng met de ingrediënten voor de dressing
  2. Snijd de appel in blokjes
  3. Doe de cavolo nero in een schaal en meng met ⅔ van de dressing
  4. Voeg de julienne gesneden wortel en appelstukjes toe en schep door elkaar
  5. Voeg de amandelen toe en giet de rest van de dressing over de salade

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen