Heb jij al eens voor andere mensen gekookt en een maaltijd langs gebracht? Deze couscoussalade is daar perfect voor. Maar ook als je gewoon zin hebt om makkelijk te doen is deze salade perfect. Hij is lekker voor bij een BBQ, als onderdeel van je hoofdgerecht of als lunch. Maak dus in een keer een flinke hoeveelheid, dan heb je meerdere keren plezier van deze gezonde couscoussalade.

Als ik couscous maak, kies ik altijd voor de volkoren spelt couscous. Die heeft lekker veel smaak. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

De paprika salsa is een recept dat ik vorige week maakte. Die smaakt heerlijk in dit gezonde salade recept.

Volkoren couscous salade met spinazie, gele paprika en linzen

20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 350 gr couscous - spelt, volkoren
  • 410 ml water
  • 6 porties paprika salsa
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr feta
  • 7 gr peterselie
  • 115 gr linzen - uitlekgewicht
voor de dressing
  • 1 el Za'atar
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie - extra vergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kruidenazijn
  • zeezout - naar smaak

Zo maak je het

  • doe de couscous in een kom, voeg 410 ml gekookt water toe, dek af en laat 5 minuten staan
  • snijd de spinazie in kleine stukjes en snijd de peterselie fijn, laat de linzen uitlekken
  • maak de paprikasalsa als je dat nog niet hebt gedaan
  • meng in een schaaltje het sap van de limoen, de olijfolie en kruidenazijn, snijd de knoflook fijn en voeg toe, voeg ook de za'atar en wat zeezout toe en meng goed
  • haal de couscous los met een vork, voeg de dressing toe en schep door elkaar
  • voeg de spinazie, paprika salsa, linzen en peterselie toe en schep door elkaar
  • verbrokkel de feta over de salade en voeg nog een beetje za'atar toe
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, Salade
Porties: 6 personen
Door: Jennifer