Een gezond ontbijt is fijn, je hebt direct een portie goede stoffen binnen. Als gezond ontbijt wisselen we regelmatig af met een groene smoothie, havermoutpap, overnight oats, een gebakken eitje of gewoon yoghurt of magere kwark met noten, pitten, zaden en rozijnen en soms wat fruit. Maar een bepaalde combinatie voor een gezond ontbijt heeft de laatste tijd mijn hart, eh maag, gestolen. Het is dit gezonde ontbijt met walnoten, banaan en cacao.

Je vraagt je misschien af: wat is nu een gezond ontbijt? Wat ons betreft is dat een variatie aan belangrijke vitamines, mineralen, vezels, eiwitten en vetten. Je hoort de laatste tijd veel over dat melkproducten niet goed voor je zouden zijn. Wat ons betreft is er niks mis met wat zuivel op zijn tijd (tenzij je een lactose intolerantie hebt). Het is inderdaad zo dat mensen op veel andere plekken op de wereld alleen zuivel drinken als ze een baby zijn, maar doordat we dat hier al zo lang doen, is ons lichaam mee geëvolueerd en kunnen we zuivel prima verwerken. Als je wilt minderen met zuivel, kun je van alles uitproberen: amandelmelk, havermelk en sojamelk bijvoorbeeld.

En waarom dit gezond ontbijt met walnoten nu mijn favoriet is? Het is makkelijk: je zet de ingrediënten op tafel en mixen maar. Plus, er zit cacao in! Niet onbelangrijk. Bovendien is banaan en chocola voor mij een gouden combi. En het is een mooie combinatie van vitamines, mineralen, vezels, eiwitten en vetten. We gebruiken de laatste tijd de magere biologische kwark van bio+. Een voedzaam, simpel en lekker begin van je dag.

Gezond ontbijt met walnoten, banaan en cacao

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 450 gr kwark
  • 40 gr Havervlokken
  • 2 el Cacaopoeder
  • 50 gr Walnoten
  • 30 gr Rozijnen
  • 10 gr Pompoenpitten
  • 1 Banaan

Zo maak je het

  • Verdeel de kwark over twee schaaltjes
  • Pel de banaan en snijd hem in plakjes
  • Schep de cacaopoeder door de havervlokken
  • Doe alle ingrediënten bij de kwark

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 518kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 38g | Vet: 20g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 16g | Zout: 1mg | Vezels: 6g | Sugar: 32g
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer