Deze pecankoekjes zijn mega lekker! We maken ze met amandelmeel en kokosmeel. Geen bloem dus en de pecan topping maken we met dadels. Een natuurlijke zoetmaker. We voegen geen suiker toe. Dadels hebben er al genoeg van. Oh ohĀ deze pecankoekjes zijn te lekker!

De pecannoot is de vrucht van een hoge boom uit de okernootfamilie. De pecannoot lijkt een beetje op de walnoot: hersenen, maar dan langwerpig. Pecannoten kun je rauw eten, maar ze worden ook vaak gebakken en gezouten. De pecannoot bevat veel mineralen. Per 100 gram:

600 mg kalium
290 mg fosfor
130 mg magnesium
75 mg calcium
5,2 mg zink
5 gram natrium
2,5 mg ijzer
1 mg koper

Pecannoten bevatten ook eiwitten (8,5 gram), water (4,5 gram), vezels (4,5 gram) en flink wat vet: 72 gram per 100 gram, waarvan 42,5 gram enkelvoudig onverzadigd vet, 18,5 gram meervoudig onverzadigd vet en 9,5 gram verzadigd vet. Flink wat vet, hoor ik je denken. Vetten hebben we ook nodig. Maar uiteraard: deze pecankoekjes bevatten dus zowel vet en suiker (uit de dadels). Nee, het is geen koekje voor de lijn. Maar het is wel een goed verzadigend voedzaam koekje zonder toegevoegd troep en met een berg aan vitamines en mineralen. En een lekker koekje, dan hoort er toch wel een beetje bij af en toe :-)

Pecankoekjes recept

Een heerlijke traktatie: zelf gemaakte pecankoekjes
10 min
35 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 9 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Amandelmeel
  • 30 gr Kokosmeel
  • 2 snufjes Zeezout
  • 1/2 tl Kardemompoeder
  • 1 Banaan
  • 2 Eieren
  • 25 gr Kokosolie
  • 165 gr Pecannoten
  • 10 Dadels - Medjool, vers

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het amandelmeel, kokosmeel, een snufje zeezout en de kardemompoeder in een schaal
  • Prak de banaan tot moes, kluts de eieren erdoor, smelt de kokosolie en voeg toe
  • Doe het bananenmengsel bij de meel en kneed er een deeg van
  • Smeer een ovenschaaltje in met wat kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem, plaats voor 15 minuten in de oven
  • Vermaal 150 gram van de pecannoten in een keukenmachine en doe ze in een kom
  • Ontpit de dadels en vermaal ze in een keukenmachine
  • Doe ze bij de noten, voeg een snufje zeezout toe en kneed de noten helemaal door de dadelpasta, zodat je een stevige bal krijgt
  • Leg deze val op een vel bakpapier, leg daar nog een vel bakpapier op en druk de bal uit tot het formaat van de ovenschaal
  • Haal de bodem uit de oven, leg de pecandadelplak erop en druk goed aan
  • Bak de pecankoek in 20 minuten af
  • Laat de pecankoek afkoelen, leg even in de koelkast. Snijd de koek vervolgens in vierkante pecankoekjes. Schep ze er voorzichtig uit
  • Bewaar de pecankoekjes in een afgesloten bakje in de koelkast
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 9
Door: Jennifer