Het duurt niet lang meer, dan is het officieel zomer. Ieder jaargetijde heeft zijn charmes, maar van de zomer word ik elk jaar toch wel heel erg blij. Als de zon schijnt, het ’s avonds langer licht is en de wind warm aanvoelt … En met warm weer, krijg ik ook weer zin in ijsjes. Veel (room)ijsjes die je kunt kopen, bevatten veel suiker en vet. Voor de afwisseling, kun je je lekkere trek net zo goed stillen met deze zelf gemaakte regenboog ijsjes. Er gaat alleen vers fruit in en ze zien er zo gezellig uit! :-)

Zelf waterijsjes maken: regenboog ijsjes

Zelf waterijsjes maken is supersimpel: je hebt eigenlijk alleen maar rijp fruit nodig. In deze regenboog ijsjes heb ik vier fruitsoorten gebruikt: kiwi, aardbei, mango en bosbessen. Je kan natuurlijk nog meer vrolijke kleurtjes toevoegen! Kies voor goed rijp fruit, dan smaken je zelf gemaakte ijsjes het lekkerst. Is er geen goede mango te koop? Dan kun je ook diepvriesmango blokjes gebruiken, net als met bosbessen en aardbei. Laat het fruit ontdooien en pureer het. Gebruik je vers fruit zoals ik nu heb gedaan, was je fruit dan goed schoon.
Hoe meer kleurtjes je wilt toevoegen, hoe langer je bezig bent. Na elke pureer beurt moet je je keukenmachine even omspoelen zodat je gele mangopuree echt geel blijft en niet bruin wordt door restjes aardbeipuree.

Regenboog ijsjes maken

Regenboogijsjes van alleen fruit

Je hoeft geen water of iets anders toe te voegen aan het verse fruit. Ook geen suiker! Het fruit is al zoet genoeg van zichzelf. Deze regenboogijsjes smaken wel minder zoet dan een waterijsje van de ijsboer of uit de supermarkt. Vaak zit daar ook nog siroop in, of extra suiker. Laat jezelf (en je kinderen) wennen aan deze iets minder zoete smaak. Hoe zoeter alles wat we eten gaat smaken, hoe minder lekker we minder zoet eten vinden. De natuur geeft ons al zoveel zoets, dat heerlijke verse fruit, die prachtige kleuren. Daar moet je toch niets aan toe willen voegen …

Schep de fruitpuree met een lepel, per fruitsoort, in de vormpjes en maak tussendoor de lepel schoon. Ik heb naar mijn zin iets te weinig kiwi gebruikt: het groen is niet heel duidelijk te zien. Dat komt ook doordat de vormpjes die ik heb gebruikt een beetje diep zijn. Ik ben nog op zoek naar zo’n ijsjeshouder waar je houten stokjes in kunt doen. In de zomermaanden zijn ijsjeshouders en ijsjes maken sets vaak te koop bij de Blokker, Xenos, Action en soms ook in de supermarkt. Ik weet eigenlijk niet eens maar waar ik deze set heb gekocht, misschien wel bij de Ikea? Weet jij waar je van die leuke ijsjeshouders kan kopen met houten stokjes?

Regenboog ijsjes maken

Plaats je ijsjes minimaal vier uur in de vriezer, dan zijn ze helemaal bevroren. Ik vind deze zelf gemaakte regenboogijsjes ook superleuk om uit te delen op een verjaardag. Wij hebben inmiddels behoorlijk wat nichtjes en neefjes die ervan smullen!

Regenboog ijsjes maken

Regenboogijsjes maken van vers fruit is een feestje
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Kiwi's
  • 180 gr Aardbei
  • 3/4 Mango
  • 100 gr Bosbessen

Zo maak je het

  • Pureer het fruit per soort in een keukenmachine, spoel de keukenmachine tussendoor steeds af zodat de kleuren niet mengen
  • Schep de fruitpuree per kleur in de ijsvormpjes
  • Steek de stokjes in de ijsjes en laat de regenboog ijsjes minimaal vier uur invriezen

Tip

Dit recept is goed voor ongeveer 6 ijsjes van 100 ml per stuk.
Print dit recept
Recept: Toetje
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer