We hebben een heerlijke pompoensoep gemaakt. De pompoen is heel oud, pompoen werd in Midden- en Zuid-Amerika al zo’n 8000 jaar voor Christus verbouwd!

Rond oktober verschijnt de pompoen altijd in de supermarkten, maar hij is heel het jaar verkrijgbaar. Veel mensen kennen de pompoen alleen als decoratie, zoals de uitgeholde pompoenen met gekke gezichtjes rond Halloween. Maar met pompoen kan je heerlijke gerechten maken. Pompoen heeft een zachte, licht zoetige smaak. In dit pompoensoep recept voegen we wat currypasta toe, daardoor krijg je een pikante soep. We gebruiken ook kokosmelk wat de soep wat romiger maakt.

Dit pompoensoep recept is goed voor 4 personen. Eet je met zijn tweeën dan kan je wat je overhoud prima invriezen in een bakje en meenemen naar je werk als lunch. Maak je minder soep en houd je een stuk pompoen over? Met een stukje folie eromheen kan je het prima in de koelkast bewaren voor 3 – 5 dagen.

Pompoen bevat veel ijzer, vitamine B 2 en C. Ook bevat pompoen veel vezels, wat goed is voor je stoelgang en en veel veel betacaroteen. En dat is goed voor je huid en je ogen.

Pittige pompoensoep

Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en meloen?
40 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 kg Pompoen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 l Water
  • 2 el Rode currypasta
  • 3 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 6 takjes Peterselie - vers
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Begin met de pompoen, gebruik een stevig en niet te groot mes en geen glad oppervlak, want pompoen is best hard. Gebruik een houten snijplank of leg een theedoek onder de pompoen zodat de pompoen niet wegglijdt.
  • Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten met een lepel
  • Snij de schil weg (met een mes of met een dunschiller) en snij de pompoen vervolgens in plakken en dan in kleine blokjes
  • Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
  • Snij de ui en knoflook grof en fruit 2 minuten in een soeppan met een klontje roomboter
  • Voeg de pompoen toe en roer 2 minuten mee
  • Voeg het hete water toe en breng aan de kook, laat 10 minuten koken
  • Voeg ondertussen op je gemak de currypasta toe
  • Snij de peterselie fijn en voeg 3/4 ook aan de soep toe
  • Haal na de 10 minuten koken de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
  • Zet terug op het vuur en roer de kokosmelk er doorheen
  • Serveer de soep met een beetje peterselie
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer