We hebben weer een recept bedacht dat is geïnspireerd op een curry: dit keer is het pittige kip met prei en cashewnoten geworden. Eigenlijk kan je eindeloos variëren met dit soort curry recepten.

De kokosmelk en currypasta komen steeds terug, verder voeg je vlees of vis, (of niet als je voor een vegetarische curry gaat) groenten en het liefst verse kruiden toe. Tot slot is een nootje ook niet verkeerd. Zo ook in dit pittige kip recept. We gebruiken kipfilet, prei en tomaten als groente, ongezouten cashewnoten en verse knoflook en koriander. Dit pittige kip recept is echt smullen! Als hoofdgerecht heb je hier voor 2 personen genoeg aan en het is een koolhydraatarm recept. Wil je geen koolhydraatarme maaltijd, dan kan je er ook met drie personen van eten en er bijvoorbeeld zilvervliesrijst bij serveren. Maar wij vinden dat eigenlijk niet veel toevoegen :-). Prei behoort tot de lookfamilie, net als ui, bieslook en knoflook. Prei wordt veel gebruikt in Nederland en ook steeds meer in wokrecepten. Prei is een gezonde groente en bevat veel voedingsstoffen. Deze groene stengels bevatten veel vitamines, waaronder vitamine A, K, C, B6 en B11. Maar prei bevat ook veel mineralen zoals ijzer, koper, zink en magnesium. Kortom, prei is super gezond en in dit recept absoluut niet saai! We zijn benieuwd of jullie ook verknocht raken aan onze recepten met currypasta!

Pittige kip met prei en cashewnoten

2 personen
30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 2 Preien
  • 10 kerstomaten
  • 100 gr Cashewnoten - ongezouten
  • 1 handje Koriander - vers
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 el Rode currypasta
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook

Zo maak je het

  • Snij de kipfilet in blokjes, de prei in ringen, de tomaatjes doormidden en de knoflook fijn
  • Bak de kipfilet in een wok met de currypasta en knoflook op hoog vuur, voor 5 minuten
  • Voeg de prei toe en wok kort mee
  • Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes koken
  • Snij ondertussen de verse koriander in kleine stukjes
  • Voeg de cashewnoten, tomaten en 3/4 van de koriander toe en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen
  • Serveer in diepe borden en strooi de rest van de koriander er overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Porties: 2
Door: Jennifer