Een beetje extra groente toevoegen aan je BBQ feestje hoeft niet moeilijk te zijn, dat bewijzen deze spiezen van kastanjechampignons! Doormidden snijden, marineren en aan stokjes rijgen. Even grillen en je hebt een heerlijke barbecue snack. Eigenlijk heb je met dit bbq recept schimmels toegevoegd aan je maaltijd. Champignons worden over het algemeen groente genoemd, maar ze vallen onder de paddestoelen en dat zijn schimmels. Maar ‘schimmels eten’ klinkt niet echt smakelijk, terwijl ze wel zeker smakelijk zijn! 

Sven-champignonDe champignon is ook behoorlijk voedzaam, hij bevat veel vitamines en mineralen waaronder een flinke hoeveelheid vitamine B11 en kalium. Verder bevatten ze ook vezels, eiwitten en behoorlijk wat water. wel 93,5 gram per 100 gram!

We marineren de kastanjechampignons in een mengsel van olijfolie, appelazijn en oregano. Je kunt in plaats van appelazijn ook balsamicoazijn gebruiken, ze worden dan iets donkerder van kleur. Het zoete van de azijn combineert heerlijk met de rooksmaak en de champignons. Wij vinden het lekker als ze nog net een beetje hun knapperigheid behouden, maar grill de spiezen van kastanjechampignons zo lang als jij lekker vindt!

Tip: gebruik je houten stokjes, leg deze dan van te voren in een bakje met water. Zo branden de stokjes niet aan als je ze op de barbecue legt.

Dit kastanjechampignons recept is goed voor ongeveer vier flinke spiezen.

Spiezen van kastanjechampignons

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kastanje champignons
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Appelazijn
  • 3 tl Oregano - gedroogd

Zo maak je het

  • Snijd de champignons in de lengte doormidden
  • Meng de olijfolie, de appelazijn en de oregano in een kom en leg daar de champignons in, laat ze zo lang marineren als je tijd hebt
  • Rijg de gemarineerde champignons aan spiezen (gebruik je houten stokjes, week die dan eerst in water zodat ze niet verbranden)
  • Grill de champignons ongeveer 10 - 15 minuten en draai ze af en toe om, totdat ze lekker zacht zijn
Print dit recept
Recept: bbq
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer