Eindelijk kunnen we het vertellen! we zijn super super superblij … we verwachten een kindje!

We hebben lang gewacht met het vertellen van dit mooie nieuws.

Toen we vorig jaar een zeer moeilijk besluit moesten nemen en onze dochter Noa werd geboren, werden we overladen met berichtjes en sterktewensen van jullie. Die berichten hebben ons heel erg gesteund! Toen ik afgelopen nazomer voor de tweede keer in verwachting raakte, waren we erg blij, maar ook voorzichtig. Ik durfde het niet aan om het alvast kenbaar te maken. De 20-weken echo bleek een hele grote mijlpaal voor ons. Want zou ons tweede kindje wel gezond zijn? Met de 20-weken echo kregen we de langverwachte bevestiging: alles ziet er goed uit en we verwachten dit voorjaar een dochter!!!

Misschien is het jullie opgevallen dat er wat minder recepten van mijn hand op Voedzaam & Snel verschijnen. De combinatie van mijn kantoorbaan, onze website, het schrijven van ons vierde boek: het Voedzaam & Snel saladeboek, met 50 gezonde salades voor thuis, op het werk en onderweg (yeaaaah!) en de zwangerschap ervaar ik als best veel. Ik wil luisteren naar mijn lichaam en volop genieten van deze mooie en bijzondere periode in ons leven. Want wat is het bijzonder om leven in je te voelen en je lichaam te zien veranderen. Dat laatste is soms wat minder maar ik heb het er helemaal voor over!

(Gekke) eetgewoontes als je zwanger bent

Een zwangerschap gaat vaak gepaard met de behoefte aan bepaalde smaken. Was dat tijdens mijn eerste zwangerschap vooral zoetigheid, ik had elke dag wel trek in een glas verse jus ‘d orange en ineens vond ik pannenkoeken erg lekker, nu heb ik behoefte aan kruidig eten. Met water in mijn mond denk ik aan de gerechten die we in Maleisië aten. Ik heb zin in goed Chinees eten, helaas is dat bij ons in de buurt niet echt te vinden. Ik heb zin in curry en in gerechten met kokosmelk. En ik mis speciaalbier … hahaha! Maar alcohol heb ik afgezworen tijdens mijn zwangerschap.

Volgens Amerikaans onderzoek (aldus Ouders van nu) heeft ruim 40% van de zwangere vrouwen meer behoefte aan zoet eten, 33% spreekt een voorkeur uit voor zout, 17% is dol op gekruid eten en een kleine 10% kiest voor zuur. Dus zo gek is het blijkbaar niet ;-).

Kruidige recepten

De afgelopen periode zie je die behoefte aan kruidig en Oosters eten terug in mijn recepten. Hopelijk vinden jullie ze ook lekker!

Verder heb ik ook heel veel zin in verse oesters, sushi met net iets te veel wasabi en filet americain met peper op een stokbroodje. 😂
Sven heeft alvast beloofd om dit voor me te halen na de bevalling.

Vegetarische curry soep met mihoen | Laksa

Ik sluit deze hele fijne blog af met een recept waar ik vooral nu ongelofelijk van smul: mijn variant op Laksa, een pittige Maleisische curry soep met mihoen. Die mihoen is niet echt voedzaam, het is gemaakt van rijstmeel en voegt niet iets toe, behalve koolhydraten. Maar het is wel erg lekker en noodles horen toch wel een beetje in Laksa!

 

Laksa, Maleisische currysoep

Verrukkelijke Maleisische currysoep!
15 min
15 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 30 gr gember - vers
 • 1 rode chilipeper
 • 1 courgette
 • 200 ml water
 • 75 gr mihoen
 • 1 el rode currypasta
 • 400 ml kokosmelk
 • 7 gr bouillonpoeder - vegetarisch
 • 15 gr verse koriander
 • 50 gr cashewnoten - ongezouten
 • 200 gr taugé

Zo maak je het

 • Schil de ui, snijd hem doormidden en vervolgens in halve ringen
 • Pel de knoflook, snijd hem fijn, schil de gember en snijd ook fijn
 • Snijd de rode chilipeper in ringen en snijd de courgette in blokjes
 • Verwarm ondertussen water in de waterkoker; 200 ml voor de soep en nog flink wat voor het koken van de mihoen
 • Bak de ui, gember, knoflook en bijna alle chilipeper 5 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
 • Kook ondertussen de mihoen in 2 minuten zacht, giet de mihoen af en spoel hem af met koud water
 • Doe de courgetteblokjes in de soeppan en verwarm ze even mee
 • Voeg de currypasta toe, bak deze even aan en roer de currypasta vervolgens door de ingrediënten
 • Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en 200 ml heet water toe en verwarm de soep
 • Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander en snijd ze grof, snijd de cashewnoten in grove stukken
 • Voeg de mihoen en bijna alle taugé aan de soep toe en roer alles even door
 • Schenk de soep in twee flinke kommen en garneer hem met de rest van de taugé, de verse koriander, de rest van de chilipeper en de gehakte cashewnoten
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Maleisisch
Porties: 2
Door: Jennifer