Gele curry, wat is dat eigenlijk? Curry is de Engelse naam voor het Tamil-woord kari, waar kerrie een verbastering van is. Is curry dan gewoon de Engelse naam voor kerrie? daar lijkt het wel op … meer hebben wij er niet over kunnen vinden.
Wat curry precies is of wat erin moet zitten om het curry te mogen noemen, is ook niet helemaal duidelijk. In ieder geval zou het kruidenmengsel kerrie bevatten. Zelf denk ik ook altijd aan kokosmelk, als ik aan curry denk. Curry’s en kerrie in Nederland smaken vaak wel anders dan een echte curry uit bijvoorbeeld India. Ik heb weleens curry gegeten in een Indiaas restaurant, dat was echt heerlijk maar ook behoorlijk pittig!
Ben jij een echte curry-kenner? Dan zijn we wel benieuwd wat het verhaal erachter is en wat nu eigenlijk de curry-regels zijn, als die er zijn dan ;-)

Omdat wij het niet precies weten, hebben we alle vrijheid! Volgens ons kan je echt van alles in een curry stoppen. Wij gebruiken als basis voor deze gele curry de curry pasta van Koh Tai, uiteraard de gele variant, en kokosmelk. Een heerlijke combinatie. Er gaan rode kidneybonen, rode paprika, courgette, paksoi, spekjes, amandelen en banaan in dit gele curry recept. De gele curry pasta is behoorlijk pittig. Wil je dat je recept minder pittig wordt, voeg dan eerst een klein beetje curry pasta toe en proef voordat je meer toevoegt. De rode kidneybonen komen uit blik, en voor de mensen die net als wij niet ongemerkt suiker willen eten: lees de verpakking. Aan veel blikjes met rode kidneybonen is namelijk suiker toegevoegd. De rode kidneybonen in blik van Bonduelle bevatten in ieder geval geen suiker. Erg fijn!

Gele curry met rode kidneybonen

Deze gele curry met veel groente zet je snel op tafel
25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Rode kidneybonen - Bonduelle
  • 1 Banaan
  • 1/2 Rode paprika
  • 1/2 Courgette
  • 1/2 Paksoi
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 50 gr Amandelen
  • 1/2 Kokosmelk
  • 2 el Gele curry pasta - Koh Tai
  • 7 takjes koriander - vers

Zo maak je het

  • Was de paprika, courgette en paksoi en snij in blokjes
  • Snij de banaan in plakjes
  • Bak de spekjes aan in een wokpan voor ongeveer 2 minuten
  • Voeg nu de paprika, courgette en paksoi toe en wok nog 3 minuten op hoog vuur
  • Voeg nu de kokosmelk, currypasta, kidbeybonen, en koriander toe en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur
  • Voeg als laatst de amandelen en banaan toe en verwarm nog even mee (ongeveer 2 minuten)
  • Schep met een soeplepel in diepe borden, eet smakelijk!

Tip

Maak er een vegetarische curry van door de spekjes weg te laten
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier