Deze gevulde paprika’s doen je haast verlangen naar regenachtige herfstdagen. Hazelnoten, paddestoelen, kaneel en room. Aangevuld met witte bonen, knoflook, verse bieslook en geraspte belegen kaas. Een lekkere combinatie voor in deze gevulde puntpaprika’s.

Cantharellen gebruik ik eigenlijk niet zo vaak. Het is dat Jennifer ze gekocht heeft en ik ze net toevallig in de koelkast zag staan. Anders had ik er niet opgekomen denk ik. Als ik er over nadenk is dit wat ik het leukste vind aan koken. Soms ontstaan de lekkerste gerechten door de koelkast open te doen en je te laten verrassen door wat er in staat. Beetje van dit, beetje van dat, hatseflats in de oven en zien wat er van terecht komt.

Lukt niet altijd natuurlijk.

Gelukkig zijn deze gevulde puntpaprika’s erg lekker geworden. Het is bij deze manier van koken altijd een verrassing. En daar houd ik wel van. Of juist niet eigenlijk. Ik kan helemaal niet tegen verrassingen. Ik was zo’n kind dat stiekem extra vroeg zijn bed uit ging om te rammelen aan de cadeautjes die onder de kerstboom lagen. In de hoop dat het zo hard rammelde dat ik zeker wist dat er Lego in zat.

Ik dwaal af, sorry.

Cantharellen

Cantharellen (ook wel hanekam genoemd) zijn eetbare paddestoelen die je in Nederlandse bossen kunt vinden. Meestal in de buurt van een eikenboom omdat die de grond wat zuur maken. Ik vind ze licht pittig van smaak als je ze rauw eet. Nadat ze uit de oven kwamen proefde ik dat niet meer terug. Cantharellen zijn rijk aan de mineralen koper, jodium, zink en fosfor.

Gevulde puntpaprika's met hazelnoten en cantharellen
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
 • Rode puntpaprika - 4
 • Cantharellen - 100 gram
 • Hazelnoten - 50 gram
 • Rozemarijn - 1 takje
 • Room - 50 ml
 • Knoflook - 1
 • Witte bonen - 150 gram
 • Kaneel - 1 theelepel
 • Geraspte kaas - 100 gram
 • Zout - ½ theelepel
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met pitjes
 3. Hak de volgende ingrediënten fijn en doe ze in een kom: cantharellen, witte bonen, rozemarijn, knoflook en hazelnoten
 4. Voeg de kaneel, het zout, de geraspte kaas en de room toe
 5. Schep alles door elkaar (het wordt een beetje een plakkerig geheel)
 6. Vul hier de halve paprika's mee en plaats ze in de oven voor 30 minuten

 


Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen