Gevulde tomatensoep is iets dat ik vroeger altijd bij oma at, op een zondagmiddag na een flinke wandeling in de Oostvoornse duinen. Het duurde best lang voordat ik zelf soep ging maken. Ik ontdekte al snel dat soep maken helemaal niet ingewikkeld is, ook zonder pakjes en zakjes.

Mijn eerste zelf gemaakte gevulde tomatensoep was er eentje van smulweb. Als ik eerder was begonnen, had ik het oma zelf kunnen vragen, maar oma’s gaan helaas niet eeuwig mee. Al snel varieerde ik er zelf op los, zonder recept. Een bouillonpoeder is handig als basis, vooral als je geen tijd of zin hebt om zelf bouillon te maken voor je soep. Veel bouillonpoeders bevatten onnodige toevoegingen, maar gelukkig heb je zo ook zonder. Wij hebben een bouillonpoeder bij de Gezond & Welzijn gevonden, die ze ook bij De Tuinen verkopen.

Deze gevulde tomatensoep is er eentje met lekker veel groente en Hollandse zoete trostomaten. Het maakt de tomatensoep ook echt zoeter, super lekker! Naast 700 gram tomaten stoppen we wortels, paprika, prei, ui en knoflook in deze rijk gevulde tomatensoep. Uiteraard mogen de gehaktballen niet ontbreken! Plakt je gehakt niet goed, voeg dan een eitje toe. Is je gehakt te nat, dan kun je een droge cracker of beschuitje verkruimelen en door het gehakt mengen. De gehaktballen zijn gaar als ze boven komen drijven.

Heb je nog nooit zelf tomatensoep gemaakt? Probeer het dan met dit gevulde tomatensoep recept! Dit recept is Voedzaam en, redelijk snel ;-) 35 minuten is toch niks voor zo’n heerlijke tomatensoep met verse ingrediënten?

Gevulde tomatensoep

15 min
20 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 700 gr Zoete trostomaten
  • 500 ml Water
  • 1 el Bouillonpoeder
  • 200 gr Wortel
  • 1 Paprika
  • 1 Prei
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 150 gr Rundergehakt
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Ontvel de tomaten: vul de waterkoker met water, giet het kokende water in een pan en leg daar de tomaten (zonder kroontje) 3 minuten in, giet de tomaten af en leg ze in koud water, je kan het velletje er nu zo aftrekken
  • Zet ondertussen de waterkoker opnieuw aan met 500 ml water
  • Leg de ontvelde tomaten in een soeppan en laat met de 500 ml water en de bouillonpoeder 5 minuten koken, pureer daarna met een staafmixer
  • Snijd ondertussen de wortels en paprika in kleine blokjes, snijd de prei in ringen en de ui en knoflook fijn
  • Voeg de gesneden groenten toe aan de soep en laat 10 minuten zachtjes koken
  • Kruid het gehakt met een beetje peper en zout en draai er kleine balletjes van
  • Voeg de ballen toe aan de soep en laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes koken
  • Proef de soep en voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer