Als er één recept is waar eenvoudig veel groente in verwerkt kunnen worden dan zijn het wel curry’s. Smaakvolle combinaties van de meest uiteenlopende groentes. Gecombineerd met de heerlijke verse kruiden van een currypasta en je zit eigenlijk altijd goed.

Een tijdje geleden maakte ik zelf deze currypasta van verse kruiden en specerijen. Super eenvoudig om te maken en de beste basis voor elk currygerecht. Voor het maken van deze groentecurry hoefde ik alleen maar een ingevroren portie currypasta uit te vriezer te halen en te verwerken tot gerecht.

Groentecurry met seizoensgroenten

Deze groentecurry maken we met prei, peer en paddestoelen. Een eenvoudige combinatie die goed werkt. De zoete peer is een mooie tegenhanger van de pittige currypasta.

Een bezoeker vroeg ons laatst om recepten met groenten uit het seizoen. Om zodoende de ecologische voetafdruk te helpen verlagen. Dat vinden wij natuurlijk een mooi streven en hoewel we daar vaak over nadenk zijn niet al onze recepten gemaakt met groente van het seizoen. De hoofdingrediënten van dit gerecht wel. Een bijkomend voordeel van het gebruiken van seizoensgroente is dat ze van lokale boeren komen en daardoor vaak in de aanbieding zijn. Bij de AH bijvoorbeeld. 2 Hollandse preien voor € 1,-. Dan heb je voor weinig geld een hele berg vitaminen, mineralen en vezels te pakken. Gezond eten hoeft niet duur te zijn :-)

Groentecurry maken

Heerlijke curry met groenten uit het winterseizoen
10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr prei
  • 2 peren - Doyenné du Comice
  • 150 gr kastanje champignons
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el currypasta
  • 2 el olie
  • 125 gr zilvervliesrijst

Zo maak je het

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  • Snijd de prei in ringen en was grondig
  • Doe een scheutje olie in een ruime pan en bak hier op matig vuur de prei in aan
  • Snijd ondertussen de paddestoelen in plakjes
  • Voeg de paddestoelen toe als de prei geslonken is
  • Voeg de currypasta en de kokosmelk toe
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de prei goed zacht wordt
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes
  • Voeg de peer toe, schep door elkaar en serveer de curry met de zilvervliesrijst
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Indisch, Nederlands
Trefwoord: curypasta, groente
Porties: 2
Door: Sven